Categorieën
Juridisch

Gratis echtscheiding aanvragen?

Jullie hebben samen besloten om te gaan scheiden. Uiteraard willen jullie niet dat dit heel lang gaat duren. Om alles snel, voordelig en efficiënt te laten verlopen, moeten jullie weten wat er moet gebeuren en hoe jullie moeten handelen.

Staan jullie beide achter de scheiding en gunnen jullie elkaar na de scheiding het beste. Dan kunnen jullie gezamenlijk een mediator inschakelen. Hebben jullie niet de financiële mogelijkheden om de scheiding te regelen, dan kunnen jullie in aanmerking komen voor kosteloos scheiden. Hier kunnen jullie naar informeren bij de echtscheidingsmediator.

De echtscheiding opstarten

Na de beslissing om te gaan scheiden, kunnen jullie los van de mediator al een aantal zaken zelf regelen. Denk bijvoorbeeld aan de kinderen, het huis en jullie inboedel. Hierover moeten afspraken gemaakt worden. Hoe gaat het ouderschap er na de scheiding uit zien, waar gaan de kinderen wonen. Wie blijft er in het huis wonen, of gaan jullie beide de woning verlaten en komt het huis te koop. Hiervoor is het handig om een hypotheekadviseur voor te benaderen.

Zijn jullie op huwelijkse voorwaarden getrouwd, dan zijn er al een hoop zaken besproken en vastgelegd bij de notaris. Hiermee zal tijdens de scheiding rekening worden gehouden.

Alle gemaakte afspraken worden uiteindelijk vastgelegd in een echtscheidingsplan. Voor de kinderen zijn jullie wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. Als dit allemaal rond is dan kan een advocaat voor jullie het echtscheidingsverzoek indienen bij de rechtbank.

Wanneer jullie er samen niet uitkomen.

Staan jullie niet meer op goede voet met elkaar, en kunnen er gezamenlijk geen afspraken gemaakt worden. Dan kunnen jullie het beste direct een mediator inschakelen. De mediator kan bemiddelen tussen beide ex-partners en tot een goede oplossing komen. De gemaakte afspraken worden dan opgesteld en de echtscheiding ingediend bij rechtbank.

Wanneer een advocaat erbij halen

In het slechtste geval komen jullie er samen niet uit, en een mediator kan ook niets voor jullie betekenen. Dan is het noodzakelijk om beide een eigen advocaat in te schakelen. Jullie onderhandelen dan niet meer samen, maar jullie advocaten spreken dan namens jullie. Dit kost een hoop tijd, en brengt erg hoge kosten met zich mee. Maar uiteindelijk is de scheiding een feit.

Voorlopige voorziening aanvragen

Het kan zijn dat er zaken zijn die zo belangrijk zijn, dat ze niet kunnen wachten tot de scheiding is uitgesproken door de rechter. Dit gaat dan voornamelijk om zaken waar jullie het niet over eens zijn. Bijvoorbeeld wie er in jullie gezamenlijke huis blijft wonen tot de scheiding, of zaken rondom de kinderen. Voor deze zaken kan jullie advocaat een voorlopige voorziening aanvragen bij de rechter. Mocht een mediator jullie hier niet bij kunnen helpen, dan doet de rechter een tijdelijke uitspraak hierover. Deze is dan geldig tot de scheiding definitief is.

Kunnen jullie beide je vinden in de voorlopige voorziening, en vinden er geen belangrijke wijzigingen bij beide (ex) partners plaats, dan kan dit ook de einduitspraak van de rechter zijn. Bij wijzigingen kan er op elk moment een verzoek om aanpassing ingediend worden.

De echtscheiding indienen

De scheiding aanvragen moet via de rechtbank, door middel van een verzoek om echtscheiding. Jullie advocaat zal dit verzoek samen met het echtscheidingsconvenant indienen. Dit is het document waarin al jullie gemaakte afspraken staan. Bij gezamenlijke minderjarige kinderen moet hierbij ook het ouderschapsplan worden toegevoegd. Deze documenten samen zullen worden beoordeeld door de rechter die uiteindelijk een uitspraak zal doen over de scheiding. Deze procedure kan alleen door een advocaat worden uitgevoerd. In het geval dat jullie gebruik maken van een mediator, regelt de mediator dit met de advocaat die hierbij is aangesloten. Jullie hoeven hiervoor geen losse advocaat te regelen.

Gezamenlijk verzoek of eenzijdig

Wanneer jullie het gezamenlijk eens zijn over de scheiding, kunnen jullie samen de scheiding regelen met een advocaat. Dit noemen we een `gemeenschappelijk verzoek`.

Komen jullie er niet samen uit zoals hierboven al geschetst dan zal ieder een eigen advocaat in de hand nemen. Het kan ook zijn dat de andere partner nog niets weet over een aankomende scheiding. In dit geval spreken we over een `eenzijdig verzoek`. De andere partner zal dan bericht krijgen van de rechtbank door een aangetekende brief die wordt afgegeven door een deurwaarder. De partner die dit ontvangt kan met behulp van een eigen advocaat binnen 6 weken uitstel of bezwaar maken op de scheiding. De rechter zal een zitting laten plaatsvinden om beide partijen te horen over de scheiding. Uiteindelijk doet de rechter uitspraak over de scheiding.

Afronding van de scheiding

De rechter zal na de uitspraak alle documenten met afspraken zoals het echtscheidingsconvenant en het eventuele ouderschapsplan opnemen in de echtscheidingsbeschikking.

Als de scheiding geheel is uitgesproken, dan kan de echtscheidingsbeschikking ingeschreven worden bij het register van de burgerlijke stand, waar het huwelijk was gesloten. Over het algemeen regelt de advocaat dit laatste proces van de scheiding, en is de scheiding afgehandeld.

Categorieën
Hypotheek

25 procent van huiseigenaren weten niet hoe de aflossingsvrije hypotheek afgelost moet worden

Bij een aflossingsvrije hypotheek weet een kwart van de huiseigenaren nog niet hoe ze die lening moeten gaan aflossen. Dat is een serieus probleem voor de Nederlandse economie.  Tot deze conclusie komt de Nederlandse Vereniging van Banken op basis van een recent onderzoek. 1.050 Nederlanders met een dergelijke lening hebben hieraan meegedaan.

Vrijwel niemand bekend met probleem

Volgens de Nederlandse Vereniging van Banken maakt slechts 7 procent van de ondervraagden zich zorgen over deze problemen. Veel onduidelijkheid is er over de betaalbaarheid na hun pensioen van de hypotheek. Hierdoor weten huiseigenaren niet of zij nog kunnen blijven wonen in hun huis en de hypotheekrente kunnen blijven betalen zodra men de pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt. Veel mogelijke slachtoffers zijn zich zelfs nog niet eens bewust van de situatie en risico’s.

Waarschuwing voor 700.000 huishoudens

Al eerder waarschuwde de sector dat er 700.000 aflossingsvrije hypotheken aflopen tussen 2035 en 2038, en het recht op hypotheekrenteaftrek stopt. Het merendeel van de huiseigenaren gaat rond deze periode met pensioen. Hypotheekadviseurs zijn verbolgen over het feit dat banken hen niet hebben betrokken bij de campagne en vraagstukken van consumenten.
Bureau DFO stelt inmiddels zelfs dat aanbieders fout bezig zijn. Volgens het gespecialiseerde juristenkantoor hebben aanbieders van hypotheken het provisieverbod overtreden bij het informeren over aflossingsvrije hypotheken.
Momenteel proberen kredietverstrekkers namelijk hun klanten beter voor te lichten. De aanbieders zijn druk met hun zorgplicht en de nazorg onder klanten. In oktober is de campagne “Word ook aflossingsblij” gestart. De bijhorende website van de campagne heeft inmiddels ruim 130.000 unieke bezoekers getrokken.
Categorieën
Hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek levert grote zorgen voor consumenten

Volgens Verenging Eigen Huis (VEH) gebruiken negen op de tien mensen met een aflossingsvrije hypotheek deze voor het kopen van een nieuw huis. Hierdoor verhuist de aflossingsvrije hypotheek vaak mee naar een nieuwe eigen woning.
Zowel De Nederlandse bank als de VEH waarschuwen regelmatig voor de gevaren van een aflossingsvrije hypotheek, maar enkele huiseigenaren lossen meer af dan afgesproken. Dit is
geconstateerd na onderzoek door de VEH. Hierin werden 142.000 hypotheekaanvragen van woningbezitters met zo`n risicovolle hypotheek bekeken.

Aflossingvrije hypotheek verhuist vaak mee

Aflossingsvrije hypotheek werd bij 60.000 aanvragen bijna volledig ingezet om een deel van de nieuwe woning te bekostigen. Dit is erg riskant geeft Vereniging Eigen Huis aan. “Vooral vijftigplussers moeten heel kritisch kijken of ze de kosten voor hun woning ook kunnen opbrengen als ze met pensioen gaan, de rente stijgt en de hypotheekrenteaftrek eindigt”, zegt Hans André de la Porte, woordvoerder van VEH.
Kredietverstrekkers werden door De Nederlandse bank al eerder gewezen op dit risico, en dienen hun klanten hierop te wijzen, en over een passende oplossing mee te denken. Echter gebeurt dit nog te weinig geeft De la Porte aan.
Kopers betalen alleen hypotheekrente bij een aflossingsvrije hypotheek en lossen niets af. Hierdoor zijn je maandlasten laag. 700.000 aflossingsvrije hypotheken lopen tussen 2035 en 2038 af en moeten huiseigenaren de lening in een keer terugbetalen. Veel huiseigenaren kunnen dan in de problemen komen, met name ouderen vallen in de grootste risicogroep.

Hypotheekrenteaftrek en aflossingsvrije hypotheek

Vanaf 2011 is het niet meer mogelijk om de rente van je aflossingsvrije hypotheek af te trekken bij de Belastingdienst. Hierdoor is deze hypotheek minder aantrekkelijk. Echter geld deze regel niet voor de huiseigenaren die al een aflossingsvrije hypotheek hadden. Deze huiseigenaren kunnen nog steeds bij de aankoop van een nieuwe woning de lening met hypotheekrenteaftrek inzetten. Deze mag dan niet meer dan de helft van de woning financieren.
Momenteel bestaat de hypotheekschuld voor meer dan de helft uit een lening die niet structureel wordt afgelost. We spreken hier over 340 miljard euro. Vanwege de historisch lage hypotheekrente zijn er substantieel grote besparingsmogelijkheden. Consumenten hebben daarmee de mogelijkheid om veel geld te besparen. De hypotheek is immers de grootste kostenpost van een huishouden. Het is raadzaam en verstandig om daarbij contact te leggen met een onafhankelijk hypotheekadviseur. De adviseur kan vervolgens op basis van de wensen en situatie bepalen wat zinvol is om vervolgens te bepalen welke oplossingen nu en in de toekomst het beste aansluiten.
Categorieën
Energie

Is het gebruik van een energievergelijker handig?

Het gebruik van een energievergelijker is handig omdat u binnen een minuut weet hoeveel u besparen kunt. Nog veel te veel consumenten zitten al jaren bij de huidige energieleverancier. Dat kan uiteenlopende redenen hebben. Maar dit is vooral omdat het energie vergelijken voor hun geen voorrang heeft. Ze doen zelf veel aan energie besparen en denken dat dat voldoende is.

Alleen bezuinigen is niet voldoende

Spreekt u iemand die nog nooit is overgestapt? Dan zeggen ze meestal o maar ik betaal al jaren hetzelfde bedrag. En ik bezuinig zoveel mogelijk op energie en gas. Dat is natuurlijk een goed begin want bezuinigen betekent minder betalen. Maar daar stopt het niet, het beste is in hun geval om ook de prijzen eens goed te bekijken. Als zij de prijzen van andere energieleveranciers raadplegen dan zien ze meteen hoe hoog hun voordeel kan zijn.

Houdt u ook van vastigheid?

Sommigen zijn trots dat ze al jaren bij dezelfde energieleverancier zitten. Ze hebben veelal ook een vaste verzekeringsadviseur. Vastigheid houdt ze dus gebonden. De verzekeringen lopen door en als er eens wat is dan kunnen ze de adviseur bellen. De vaste lasten worden elke maand afgeschreven en ze hebben er geen omkijken naar. Maar de drang naar vastigheid en stabiliteit kost deze groep consumenten wel geld.

Bespaar op uw maandelijkse vaste lasten

We betalen elke maand de hypotheek, verzekeringen, en de energiekosten. Maar erop besparen kan al deze kosten flink verlagen. De hypotheeklasten kunnen niet verlaagd worden deze worden over een tijdsbestek van 30 jaar afbetaalt. Maar op uw verzekeringen en uw energiekosten kunt u nog meer besparen. Ga zelf eens aan de slag en maak opnieuw een berekening. Op uw autoverzekering en zorgverzekering kunt u al een paar honderd euro besparen. Deze kunnen eenmaal per jaar gewijzigd worden. Dat wil zeggen: De meeste autoverzekeringen kennen een looptijd van een jaar. Ook uw zorgverzekering kunt u één keer per jaar aanpassen. Zoek maar eens naar een soortgelijke verzekering bij andere verzekeraars.

Houdt de tarieven van de energieleveranciers in de gaten

Energie vergelijken kan elke dag en overstappen kan na het verlopen van het energiecontract. Stel dat u diegene bent die nooit eerder is overgestapt. Dan loopt uw energiecontract al een hele poos. In dat geval kunt u dus overstappen. Check uw energiecontract eens en bekijk de einddatum. Na deze datum mag u kosteloos overstappen. Zoek uw verbruik en neem deze bij de hand. Want op basis van uw verbruik kunt u een precieze berekening maken. Er zijn meer dan 40 energie aanbieders.

Voor het eerst beginnen met energie vergelijken

Voor het eerst begonnen met energie vergelijken? Dan kunt u flink wat geld besparen. U zult in eerste instantie denken dat uw ogen u bedriegen. Want u zult zien dat u bijvoorbeeld €600 besparen kunt. En u denkt bij u zelf: Dat is wel erg veel dat klopt niet. Maar in al die jaren dat u nooit bent overgestapt is er flink wat veranderd. En de prijzen zijn daarmee ook verandert. Over het algemeen kunt u elk jaar wel besparen op energie en gas. Energieleveranciers concurreren met elkaar.

Twintig jaar geleden en nu

Ze moeten namelijk ook wel, want als een concurrent veel lagere tarieven biedt dan stapt een klant over. En de andere energieleveranciers kunnen dan niet anders dan hun tarieven ook te verlagen. Er is de laatste 20 jaar zoveel veranderd. Ook op internet gebied, in 1997 was internetten lang niet zo normaal zoals dat nu is. Toen kwam het internet juist net op. Er begon veel te veranderen en sinds het millennium veranderde de gulden naar euro. En datzelfde zien we nu gebeuren met de cryptomunten zoals de bitcoin en ether. In de jaren rondom het millennium en erna was energie vergelijken ook ondenkbaar.

Totdat we vanaf 2004 zelf mochten kiezen welke energieleverancier onze energielevering mag verzorgen. We kregen inzage in de tarieven en er kwamen onderlinge verschillen. En van deze verschillen kunnen wij gebruik maken sindsdien. Met een energievergelijking wordt duidelijk hoeveel geld we kunnen besparen. Stappen we over van de ene naar de andere energieleverancier? Dan houden we geld over. Dat betekent besparen op de energiekosten. En omdat de energiebelasting alweer verhoogd is, dan kunnen we in ieder geval nog besparen op de goedkoopste energieleverancier. Voor meer informatie over de energiebelasting bekijk energiebelasting.net.

Hoeveel voordeel kunt u behalen op uw energiekosten?

Ook al kunt u nog niet overstappen dan nog is het vergelijken van de energieleveranciers goed. Want u weet dan wat er te koop is en wat er mogelijk is. En zodra uw energiecontract wel verloopt dan kunt u daar uw voordeel mee doen. Dankzij het internet weten we waar we kunnen besparen. Aanbiedingen zoeken online is makkelijker dan zelf zoeken in een winkel. Met een energievergelijking en een bakje koffie kunt u op uw gemak de goedkoopste energieleverancier vinden. Het scheelt u al snel minimaal €250 op uw huidige energiekosten.

Categorieën
Vastelasten

Energie

Waar krijg jij nou echt veel energie van? Wanneer jouw energiekosten betaalbaar blijven misschien? Bespaartips.net laat u namelijk op verschillende vaste lasten tips zien zodat u kunt besparen. En energie besparen hoort daar ook bij. Er zijn zoveel situaties waarbij je energie nodig hebt. En besparen op energie zorgt ervoor dat jij nooit teveel hoeft te betalen.

Energie besparen? Dan beginnen we toch met energie vergelijken?

Het eerste wat misschien bij jou opkomt is om te beginnen met het vergelijken van energie. Dat kan maar verbeter de wereld en begin bij jezelf was het toch? Als jij nou gewoon eens om je heen kijkt in huis. Waar zou jij dan energie kunnen besparen? Dat betekent dus minder energie gebruiken. Wij denken als eerste aan de wasmachine die draait een aantal keren per week. Als je nou eens slimmer zou gaan wassen, en dat betekent ook echt wachten tot die wasmand vol is. Dan hoef je de wasmachine minder vaak te gebruiken en bespaar je energie.

Verbruik simpelweg minder energie en bespaar maximaal

Hoe vaker jij jouw elektrische toestellen in huis gebruikt des te meer energie jij verbruikt. Het weer in Nederland is dan wel wisselvallig maar je kunt jouw was ook drogen binnenshuis, daarmee voorkom jij dat de wasdroger vaker dat werk uit handen neemt. Plus het feit dat je ook daar energie mee bespaart. De was ophangen is niet een energieverslindend karwei en zo gedaan. Bekijk de stopcontacten in je huis hoe groot is de kans dat daar nog een telefoonlader aan is gekoppeld? Trek die stekker eruit want dit neemt ongemerkt ook energie waarvoor jij betaalt.

Koop een standby killer

Elke stekker die je gebruikt hebt en die zijn nut heeft bewezen kun je er dus uittrekken. Als je s’avonds gaat slapen controleer dan ook of alle stekkers uit de stopcontacten zijn gehaald. Je kunt ook nog een stekkerdoos kopen waarop een aan/knop zit. Als je daar je televisie en andere audio-apparatuur aan gekoppeld hebt kun je op de uit knop drukken. Niet veel moeite en ook hier word er niet onnodig energie meer verbruikt.

Uit is dan ook echt in plaats van standby

Vaak als we tv of laptop hebben gebruikt en we zetten hem uit met de afstandsbediening dan gaan we er vanuit dat de tv ook echt uit is. De televisie blijft op dat moment in de standby modus staan en verbruikt gewoon energie. Daarom is de aanschaf van een stekkerdoos met standby killer heel handig. Want met één druk op de knop haal je alle toestellen/apparaten die daarop aangesloten zijn van het elektriciteitsnet af.

Alles gaat veel sneller tegenwoordig, ook het verbruiken van energie

Vroeger startte een computer niet zo snel op als nu dan duurde het even een paar minuten voordat je ook echt kon beginnen. Ook een computer heeft een standby functie dit is om het u als consument gemakkelijker te maken. Want met één druk op de knop verlaat de computer de standby functie en ben je gereed. Maar de computers van tegenwoordig starten al veel sneller op dan hun voorgangers, dus ook hier is het gebruik van een standby killer helemaal niet onverstandig.

Een energiezuinige variant op jouw huidige apparaat

Je kunt het jezelf ook makkelijker maken op een andere manier en dat is beginnen met het vervangen van oude apparatuur. Het is even een investering dat klopt maar wist je wel dat jouw oude koelkast die het overigens nog prima doet heel veel energie verbruikt? Een energiezuinige koelkast met een zuinig energielabel verbruikt bijna de helft minder aan energie dan jouw oude koelkast. Dat scheelt dus ook een flinke duit op jouw eindafrekening energie.

En dan nu: energie vergelijken

Door jouw energieverbruik nauwlettend in de gaten te blijven houden bespaar je toch honderden euro’s per jaar. Je hebt immers veel minder energie verbruikt dus is de kans ook groot dat je geld terug krijgt. Als je dan nu wel met energie vergelijken begint dan bespaar je weer op de leveringskosten van energie. Door de goedkoopste energieleverancier te kiezen die past bij jouw persoonlijke situatie bespaar jij nog eens extra. Hoeveel dat is hangt ervan af hoeveel je nu betaalt voor jouw energie. Met een energievergelijking op maat vindt jij snel uit wie jou de goedkoopste energie biedt.

 

Categorieën
Energie

Geld verdienen met uw zonnepanelen

Zonnepanelen zijn populair. Duizenden mensen hebben al zonnepanelen aangeschaft om zo hun elektriciteitsverbruik tot het minimum te beperken. Sommige mensen wekken zoveel elektriciteit op dat ze er een aardig zakcentje mee verdienen.

Zonnepanelen worden steeds goedkoper en ook simpeler om te installeren. Hierdoor zakken de prijzen. Bent u eigenaar van zonnepanelen dan wilt u een zo voordelig mogelijk tarief voor de door u opgewekte elektriciteit. Het is daarom raadzaam om de tarieven van energie eens goed te vergelijken. Immers, u wilt een zo laag mogelijk levertarief, maar ook een zo hoog mogelijk tarief voor het terugleveren van de opgewekte elektriciteit aan het netwerk van uw energieleverancier.

Terugleververgoeding per energieleverancier

De vergoedingen voor het terug leveren van energie kunnen per aanbieder verschillen. Energieleveranciers mogen de hoogte van hun tarieven zelf bepalen. Hieronder ziet u de vergoedingen per leverancier. Doe er uw voordeel mee!

 

Energieleverancier Terugleververgoeding
Essent €0,08 per kWh*
Eneco €0,092 per kWh (vast tarief)
Energiedirect.nl €0,07 per kWh*
ENGIE Hetzelfde als het kale leveringstarief volgens het energiecontract.*
E.On €0,07 per kWh*
Nuon €0,07 per kWh*
Greenchoice €0,11 tot 10.000 kWh, daarna hetzelfde als het kale leveringstarief volgens het energiecontract.
Nederlandse Energie Maatschappij Hetzelfde als het kale leveringstarief volgens het energiecontract, inclusief btw, exclusief opslag duurzame energie en energiebelasting.
Budget Energie Hetzelfde als het kale leveringstarief volgens het energiecontract, inclusief btw, exclusief opslag duurzame energie en energiebelasting.
Oxxio Hetzelfde als het kale leveringstarief volgens het energiecontract.*

 

* = exclusief btw, opslag duurzame energie, energiebelasting en overheidskosten. De tarieven kunnen tussentijds verandert zijn. Check de actuele tarieven op www.vergelijk.com/energie.

 

Categorieën
Verzekeringen

Verzekeringen vergelijken op internet

Producten voor de laagste prijs

Iedereen in Nederland heeft er wel eens van gehoord en/of gebruik van gemaakt, de zogenaamde verzekering vergelijkingssites, waarvan er op internet talloze zijn te vinden. In vroegere dagen waren dat voornamelijk websites die producten vergeleken met elkaar, meestal ook wat de prijs betreft. Denk aan kieskeurig.nl en beslist.nl. Op die sites kun je via de zoekfunctie een product invoeren waarna je een overzicht kreeg van de diverse winkels waar het product te koop is, de bijbehorende prijs, enz. Handig natuurlijk als je ongeveer weet wat je wilt en echt op zoek bent naar de beste aanbieder met de laagste prijs en/of de mooiste aanbieding. Iets later was het op dergelijke vergelijkingssites ook nog mogelijk om de klantervaringen van een specifieke dienst of product na te lezen, de welbekende reviews. Mensen konden zich dan registeren op de website en vervolgens een beoordeling schrijven over de dienst of het product en een rating meegeven. Bij een dergelijke rating kan iemand bijvoorbeeld een tot vijf sterren geven aan een bepaald product. De klantbeoordelingen kwamen op het toneel toen user generated content op het toneel verscheen. User generated content houdt eenvoudig gezegd in, dat de consument (de klant/de bezoeker van de website) zelf bijdraagt aan de inhoud van een website, dus content gegenereerd door de gebruiker. Dat kan interessant zijn als we twijfelen tussen product a en product b. In veel gevallen kan de potentiële koper dan door een dergelijke productbeoordeling een handje worden geholpen in het maken van de juiste keuze.

Verzekering vergelijkingssites

Later schoten ook de, inmiddels welbekende, verzekering vergelijking sites uit de grond. Tegenwoordig zijn er vele website met vergelijkingsmodules waar je de diverse verzekeringen met elkaar kunt vergelijken. U zoekt bijvoorbeeld een goedkope reisverzekering die ook nog veel dekt, u wilt besparen op uw autoverzekering en vergelijkt de autoverzekeringen van de diverse autoverzekeraars want u wilt de goedkoopste autoverzekering afsluiten. Maar ook kunt u online terecht voor het vergelijken van zorgverzekeringen en zelfs begrafenisverzekeringen.

Besparen op verzekeringen door te vergelijken

Uit onderzoek over autoverzekeringen blijkt overigens dat consumenten niet massaal op internet zoeken naar de goedkoopste of meest gunstige autoverzekering voor hun situatie. Uit het onderzoek blijkt dat vijftig procent van de mensen die zorgverzekeringen (online) met elkaar vergelijken, niet bekijken welke autoverzekering de meest voordelige is. En in de praktijk stappen consumenten veel vaker over van zorgverzekering dan van autoverzekering. Wellicht zien de meeste autorijders het benzineverbruik, de bijtelling en onderhoud als de grootste kostenpost wat autorijden betreft, en niet de kosten van hun autoverzekering. Maar dat is maar een aanname.

Categorieën
Geen categorie Glasvezel Internet

Wie is de goedkoopste glasvezel aanbieder van Nederland?

Heel Nederland wil gebruik maken van snel internet via glasvezel. Niet gek want internet via glasvezel is stukken sneller dan internet via de kabel. Het maakt het streamen en gamen via internet een stuk makkelijker en de prijs verschilt niet veel ten opzichte van breedband. Wilt u ook gebruik maken van snel glasvezel internet check dan eerst de beschikbaarheid omdat nog niet overal glasvezel aangelegd is.

Glasvezel aanbieders vergelijken

Kijk op Glasvezelaanbieders.net voor een vergelijking van alle glasvezel aanbieders. Met de handige vergelijker kunt u alle abonnementen checken op beschikbaarheid, snelheid en prijs. Binnen enkele minuten kunt u de voordeligste glasvezel aanbieder kiezen die het beste past bij uw situatie en voorkeuren.

Categorieën
Energie

Positieve energie van Engie!

Positieve over energie is een slogan van de energieleverancier Engie (voorheen Electrabel). Met ENGIE Opgewekt kiest u zelf waar uw energie vandaan komt en krijgt u scherpe tarieven. Daarbovenop ontvangt u tot € 150,- welkomstkorting! Bent u misschien van plan om zonnepanelen te kopen? Ook dan bent u bij Engie op het juiste adres. Heeft u vragen over de aanbiedingen van Engie? Vraag het aan Ellen, de virtuele medewerker van ENGIE. Stel uw vraag en Ellen probeert u zo goed mogelijk te helpen.

Categorieën
Energiekosten

Zo kun je het energieverbruik berekenen

Heb je een veel te hoge energierekening en wil je die zo snel en zo goed mogelijk verlagen? Ga dan na hoeveel energie je verbruikt. Je energieverbruik berekenen kun je doen op de website van Milieucentraal. Klik hier om meer te lezen over het gemiddelde energieverbruik en doe ook de bespaartest! Krijg inzicht in wat je verbruikt en breng zodoende je verbruik omlaag en daarmee ook je energierekening.

Categorieën
Vastelasten Vergelijken

Vergelijk.com – Een nieuwe vaste lasten vergelijkingssite!

vergelijk_com_logoWie wil besparen op de vaste lasten kan daarvoor terecht op honderden vergelijkingssites. Voor alles is eigenlijk wel een vergelijkingssite gemaakt. Zo ook voor het vergelijken van vaste lasten zoals energie, internet, telefoonabonnementen en verzekeringen. Sinds kort is daar een nieuwe vergelijkingssite bijgekomen, namelijk Vergelijk.com.

Vergelijk.com is onafhankelijke vergelijkingssite die zich richt op de kosten van de vaste lasten. Op de site kunt u oa energiebedrijven, internetaanbieders, telecomaanbieders en verzekeringen vergelijken. Vergelijk.com vergelijkt dus het complete plaatje. Hiervoor werkt Vergelijk.com met verschillende andere bekende vergelijkingssites samen. Daar waar de meeste vergelijkingssites zich specifiek richten op een bepaalde branche biedt Vergelijk.com de mogelijkheid om alle vaste lasten te vergelijken.

Vergelijk.com wil niet de concurrentie aangaan, maar wil juist samenwerken met andere vergelijkingssites om zodoende een win win win situatie te creëren. Dat wil zeggen, winst voor de klant, de prijsvergelijker en natuurlijk voor de aanbieders die in de prijsvergelijkers worden vergeleken. De vergelijkingssite kan de kosten laag houden omdat er bijna geen advertentiekosten worden gemaakt, of in ieder geval een stuk minder. Wie bijvoorbeeld op de site terecht komt om energiebedrijven te vergelijken, kan dan ook gelijk het aanbod van alle internetaanbieders vergelijken. Hiervoor hoeft de klant niet nogmaals op een advertentie te klikken. Dit voordeel ziet de klant direct terug in extra voordelige aanbiedingen waardoor de besparing des te groter is.

Vergelijk.com is geen onderdeel of eigendom van een bepaalde aanbieder, maar is volledig onafhankelijk en kan daardoor ook volledig objectief alle aanbieders vergelijken. Daarnaast maakt de nieuwe vergelijkingssite gebruik van een beveiligde verbinding waardoor de gegevens ten alle tijde veilig worden verzonden. Met andere woorden. Via Vergelijk.com kunt u veilig prijzen vergelijken en zorgeloos overstappen. Neem eens een kijkje en geen met de onderstaande sterretjes aan wat u van deze veel belovende vergelijkingssite vind!

Categorieën
Vergelijken

Vergelijk alle Samsung Galaxy S7 aanbiedingen

Ben je van plan om deze telefoon te kopen? Op Aanbiedingen.com kun je alle Samsung S7 aanbiedingen vergelijken. De prijzen lopen aardig uiteen, dus het loont om te vergelijken.

Vergelijk alle Samsung S7 en S7 Edge aanbiedingen op Aanbiedingen.com

Vergelijk alle Samsung S7 en S7 Edge aanbiedingen op GSM-Topdeal.com

Categorieën
Vergelijken

Prijzen vergelijken? Gebruik meerdere vergelijkingssites

Bent u op zoek naar de goedkoopste autoverzekering, de goedkoopste energieleverancier of wilt u een nieuwe telefoon met of zonder abonnement? Een onafhankelijke vergelijkingssite biedt uitkomst als het gaat om het vinden van het goedkoopste product. Op Vergelijkingssites die onafhankelijk prijzen vergelijken worden vaak aantrekkelijke kortingen aangeboden waarmee u goedkoper uit bent dan rechtstreeks via de website van de aanbieder zelf. Dat komt doordat er op vergelijkingssites veel concurrentie aanwezig is en wie als goedkoopste uit de bus wil komen zal vaak extra korting moeten weggeven om de concurrent de overtreffen.

Omdat er meerdere vergelijkingssites zijn is het raadzaam om meerdere vergelijkingssites te gebruiken en de resultaten daarvan te vergelijken. Vergelijkingssites maken vaak exclusieve afspraken met de aanbieders. Hierdoor is het mogelijk dat u op de ene vergelijkingssite goedkoper uit bent dan op de andere.

Welke vergelijkingssites raadplegen

Er zijn in Nederland een aantal grote vergelijkingssites te vinden die speciale afspraken maken met de aanbieders. Dat zijn oa;

 • Pricewatch.nl
 • Vergelijk.com
 • Goedkoopsteenergie.com
 • Vergelijkingssite.com
 • Energievergelijking.nl

Dit zijn onafhankelijke vergelijkingssites die vaak goedkopere aanbiedingen hebben gekregen omdat ze veel bezoekers trekken. Als u deze aanbiedingen met elkaar vergelijkt zult u zien dat er soms kleine en soms ook grote prijsverschillen zijn te vinden. Hier zit uw voordeel. Vergelijk daarom de resultaten om te weten bij welke vergelijkingssite u moet zijn voor de laagste prijs.

Categorieën
Energiekosten

Besparen op gas

Besparen op gas? Er zijn verschillende manieren om op gas te besparen. U kunt meteen al beginnen met besparen op gas door minder lang te douchen. Dat werkt. Wat u ook kunt doen is de verwarming een graadje lager zetten en eerder uit te schakelen voordat u op bed gaat. Dat werkt ook! De warmte is nog steeds aanwezig, maar u hoeft er geen gas meer voor te gebruiken. Misschien heeft u al meer manieren toegepast die hier op lijken.  Wat u ook kunt overwegen is om een andere gasleverancier te kiezen. Als u een gasleverancier kiest met lagere gasprijzen, dan kunt u al snel een paar honderd euro per jaar besparen.

Prijzen van gas vergelijken

Ga eens naar gasprijzen vergelijken op Gasprijzenvergelijken.nl. Dit is een betrouwbare website waarmee u alle gasleveranciers kunt vergelijken op prijs. Zo ziet u in enkele minuten welke gasleverancier voor u de goedkoopste aanbieding heeft. Vergelijk de gastarieven van uw eigen gasleverancier met andere gasleveranciers en u weet direct of u kunt besparen.

U kunt ook andere websites eens uitproberen want gasleveranciers zetten vaak exclusieve acties in waarmee u net even wat meer kunt besparen op gas, maar ook stroom, oftewel energie. Vergelijk de gasprijzen dus ook met andere vergelijkingssites en lees ook onze bespaartips om uw gasverbruik te verlagen zodat u nog meer geld overhoudt voor leukere dingen dan uw gaskosten.

Categorieën
Algemeen

Gratis beste website promotie

Heeft u een mooie website en wilt u uw website graag meer onder de aandacht brengen? Dan is het belangrijk dat u dat doet op een betrouwbare website. Betrouwbare websites hebben namelijk meer autoriteit van Google en dat zorgt ervoor dat uw eigen website ook beter vindbaar word in de zoekresultaten. Op de website www.bestewebsite.nl kunt u gratis uw website plaatsen. Hier hoeft u dus niets voor te betalen. Als u een artikel schrijft van minstens 400 woorden over uw website, dan kunt u deze laten plaatsen op www.bestewebsite.nl. Als u website eenmaal is goedgekeurd komt deze direct op de voorpagina en dat zorgt er dus voor dat u meer bezoekers krijgt.

Bestewebsite.nl is een redelijk nieuwe website. Het doel van deze website is om verschillende websites te laten beoordelen met sterren. Hoe meer sterren een website krijgt hoe hoger deze in de resultaten komt. Maar dat is niet het enige. Google ziet ook dat het artikel over uw website op Bestewebsite.nl staat en hierdoor krijgt uw website meer waarde, oftewel meer autoriteit. Dit zorgt ervoor dat uw website ook beter vindbaar is in de zoekresultaten van Google.

Schrijf een mooi artikel over uw website met minimaal 400 woorden en ga naar www.bestewebsite.nl. Zet uw website er ook bij en krijg meer bezoekers en promotie voor uw website.

Categorieën
Vergelijken

Gas en stroom vergelijken

Gas en stroom vergelijken – Het kan snel en simpel met een vergelijkingssite. Door de prijzen van stroom en gas te vergelijken komt u erachter welke aanbieder u het beste kunt kiezen om te besparen op uw gas en stroom kosten. Er zijn verschillende vergelijkingssites waarmee u de kosten van gas en stroom vergelijken kan.

Wij zijn er even mee bezig geweest en kwamen veel websites tegen die u kunt gebruiken.

De beste websites staan hieronder.

Vergelijk.com – Misschien wel een van de meest bezochte vergelijkingssite van dit moment. Hier kunt u niet alleen stroom en gas vergelijken, maar ook verzekeringen, telecomaanbieders en alles in 1 pakketten.

Aanbiedingen.com – Deze site verzameld veel verschillende aanbiedingen op gebied van energie, internet, telefoons en verzekeringen. Zeker de moeite waard om een bezoek aan te brengen.

Consuwijzer.nl – Deze website is gemaakt door de overheid en biedt veel informatie over hoe consumenten kunnen besparen op hun vaste lasten.

Nibud.nl – Het Nibud is een onafhankelijk voorlichtingsinstituut die onderzoek doet naar en het geven voorlichting over hoe u meer grip op uw geld krijgt.

Energiesubsidiewijzer.nl – U vindt hier het complete en actuele overzicht van subsidies, leningen en andere regelingen voor  woningeigenaren, woningcorporaties en particuliere verhuurders.

Categorieën
Algemeen Vergelijken

De beste aanbiedingen staan op Aanbiedingen.com

Bent u op zoek naar de beste aanbiedingen van dit moment? Kijk dan ook eens op Aanbiedingen.com. Dat is een leuke website die de beste aanbiedingen van allerlei verschillende webwinkels en lokale bedrijven verzameld. Op Aanbiedingen.com vind u aantrekkelijke actie kortingen waardoor u echt veel goedkoper uit bent dan op de website van de betreffende aanbieders zelf. Dat is niet het enige. De site biedt u ook de mogelijkheid om de prijzen en producten met elkaar te vergelijken zodat u zorgeloos kunt besparen.

Aanbiedingen en prijzen vergelijken

Omdat Aanbiedingen.com duizenden bezoekers per dag trekt willen veel aanbieders graag op de site komen te staan. Dat kan, maar dat is alleen mogelijk als ze korting geven op hun producten en diensten. Dat kan door bijvoorbeeld een welkomstpremie weg te geven, maar ook door lagere tarieven te bieden dan hun concurrentie.

Fors besparen op vaste lasten

Aanbiedingen.com helpt u met besparen. En dat doen ze heel goed ook! Aanbiedingen.com werkt samen met bekende vergelijkingssites samen om de beste deal te bieden aan haar bezoekers. Zodoende is het mogelijk om bijvoorbeeld alle energie aanbiedingen te vergelijken. Daarmee is een besparing haalbaar die kan oplopen tot wel 400 euro per jaar! Ook internet aanbiedingen worden op Aanbiedingen.com aan de kaak gesteld! Stapt u via Aanbiedingen.com over naar een andere internetaanbieder, dan krijgt u kortingen aangeboden die kunnen oplopen tot wel 30% van de normale prijs! naast internet en energie kunt u ook telefoons en verzekeringen vergelijken. Het komt er op neer dat u op Aanbiedingen.com fors kunt besparen!

Ga naar Aanbiedingen.com en vergelijk de beste aanbiedingen van dit moment!

Categorieën
Bellen GSM abonnement

Ook in 2016 vind u bij Gsm-topdeal.com de goedkoopste gsm aanbiedingen

Mobiel bereikbaar zijn willen we allemaal maar dan het liefst zo goedkoop mogelijk. Even snel je Facebookstatus updaten of snel een selfie posten op Instagram, het hoor er allemaal bij. Tegenwoordig kunnen we gewoon niet meer zonder smartphone.

Er wordt minder gebeld en meer gepost

Sinds dat Whatsapp bekend is geworden is het bel en sms-verkeer in Nederland fors gedaald. Tegenwoordig is data veel belangrijker geworden en daar spelen de providers handig op in. Zij zien ook dat de inkomsten flink zijn gedaald en bieden daarom onbeperkt bellen aan en grote databundels tegen een kleine meerprijs. Wij verwachten dat het dataverbruik alleen maar zal toenemen de komende jaren.

Steeds meer consumenten vergelijken en bestellen online

Vroeger gingen we allemaal naar de stad als we iets nieuws nodig hadden. Tegenwoordig zitten we liever thuis achter de computer online te shoppen, simpelweg omdat we via het internet veel goedkoper uit zijn en meer kunnen vergelijken in een kortere tijd. Het is een goede ontwikkeling voor de consument omdat we steeds goedkoper uit zijn maar hierdoor zien we wel steeds meer winkels verdwijnen uit het straatbeeld omdat deze niet kunnen opboksen tegen de voordelige internetprijzen.

Wij helpen u graag op weg met het vinden van de goedkoopste abonnementen

Gsm-topdeal.com is een onafhankelijke vergelijkingssite voor alle smartphones en mobiele telefoon abonnementen. Sinds 2013 helpen wij onze klanten graag met het vinden van de goedkoopste Sim Only en gsm abonnementen. Omdat er tegenwoordig zoveel webshop zijn is het nogal onoverzichtelijk geworden welke aanbieder nou echt de beste aanbieding heeft. Om deze reden hebben wij de website Gsm-topdeal.com in het leven geroepen om het voor u als klant een stuk overzichtelijker te maken.

Op onze website bieden wij een aantal onafhankelijke vergelijkers aan waarmee u op een overzichtelijke wijze alle aanbiedingen van de verschillende webshops en providers met elkaar kan vergelijken. Op deze manier ziet u gelijk welke provider of webwinkel de beste gsm topdeal heeft en deze kunt u direct online bestellen. Om u goed op weg te helpen bieden wij ook een scala aan informatie over de providers, webwinkels en de nieuwste smartphones aan. Zo is het kiezen van de beste smartphone binnen een paar minuten geregeld. Bent u benieuwd of u flink kunt besparen op uw telefoonrekening? neem eens een kijkje op onze website Gsm-topdeal.com en bereken zelf hoeveel u kunt besparen.

Categorieën
Bellen

Bespaartip: Telefoon abonnementen met cadeaus

Ruim 95% van de Nederlandse bevolking heeft een telefoon abonnement en dat is dus vrijwel iedereen. Het aanbod aan telefoon abonnementen neemt dan ook alleen maar toe en providers verzinnen telkens weer zaken om hun goedkope telefoon abonnementen extra in de spotlight te zetten. Vaak zijn er dan ook acties van abonnement met telefoons, waarbij onder meer kortingen worden gegeven. Kortingen op abonnementen zijn natuurlijk leuk, maar wat ook zeer goed werkt is het weggeven van cadeaus. Dit gebeurt dan ook zeer veel en het blijkt dat men als consument hier zeer goed op reageert. Wat cadeaus betreft kun je onder meer denken aan een gratis tablet of een gratis laptop. Zo zijn er overigens nog veel meer zaken, want ook spelcomputers komen in dergelijke aanbiedingen veelvuldig voor en zo kunnen mensen makkelijker over de streep getrokken worden voor een telefoon abonnement.

Aantrekkelijke abonnementen

Van de abonnementen met cadeaus mogen we gerust zeggen dat dit aantrekkelijke abonnementen zijn om af te sluiten. Bij veel consumenten werken de cadeaus ook verblindend en is men zo in de ban van het gratis krijgen van een cadeau zoals een tablet dat er een abonnement is afgesloten voor men er erg in heeft. Uiteraard leidt dit ook wel eens tot miskopen en laat je daarom dus ook niet verblinden door de cadeaus. Toch is bijvoorbeeld een cadeau als een gratis iPad natuurlijk heel mooi meegenomen, je had immers toch al een telefoon abonnement nodig. Het kan hierbij gaan om bijvoorbeeld een iPad Mini of een iPad Air.

Kiezen uit cadeaus

Er kan bij de telefoon abonnementen met cadeaus een onderscheid worden gemaakt tussen eigenlijk 2 verschillende aanbiedingen. Dit zijn dan de aanbiedingen die vast zijn gesteld met een vast abonnement, een vaste mobiele telefoon en ook een vastgesteld cadeau, maar daarnaast zijn er de nog samen te stellen abonnementen met cadeaus, waarbij je vrij veel vrijheid krijgt in het kiezen van de mobiele telefoon, het abonnement en daarnaast ook nog eens het kiezen uit diverse cadeaus. Deze aanbiedingen zijn uiteraard wat schaarser, maar daarentegen mogelijk wel meer de moeite waard dan de eerste genoemde aanbiedingen.

Categorieën
GSM abonnement

Bespaartip: Gsm aanbiedingen vergelijken

Ook op gebied van mobiele telefonie valt veel te besparen. Door uit te zoek welk gsm abonnement het beste bij u past kunt u al snel veel geld besparen. Er zijn diverse websites waarop u gsm abonnementen kunt vergelijken. Zo ook op Gsm vergelijken.com. Daarmee kunt u in een handomdraai de gsm aanbiedingen van veel verschillende gsmwinkels en vergelijkingssites met elkaar vergelijken op prijs, belminuten, dataverbruik en veel meer.

GSM vergelijken: De beste gsm aanbiedingen

Welke telefoon u ook wilt hebben. Op Gsm-vergelijken.com staan ze allemaal netjes weergegeven op basis van uw situatie en voorkeuren. Het enige wat u hoeft te doen is aangeven welke telefoon u wilt hebben en natuurlijk uw voorkeuren. De gsmvergelijker van GSM-vergelijken.com laat u dan direct zien welke gsm aanbiedingen er allemaal zijn en welke voor u de voordeligste keuze is. Dus wilt u ook uw gsm vergelijken? Ga aan de slag met Gsm-vergelijken.com en vergelijk alle gsm deals van dit moment!

Categorieën
Energie

Energieprijzen vergelijken loont de moeite

Heb je weleens nagedacht om te besparen op energie? Door de energieprijzen van energieleveranciers te vergelijken kunt u al snel veel geld besparen. Hoeveel u precies kunt besparen hangt af van hoeveel energie u verbruikt. Is het verbruik hoog, dan zal de besparing hoogstwaarschijnlijk groter zijn dan wanneer u juist heel weinig energie verbruikt. Energieprijzen vergelijken loont de moeite, want ook als u niet zo veel energie verbruikt kunt u toch al snel een paar tientjes per maand besparen.

Op de website Energievergelijking.nl kunt u onafhankelijk energie vergelijken van alle verschillende energieleveranciers. Het mooie is dat Energievergelijking.nl ook alle aanbiedingen vergelijkt. Heeft u bijvoorbeeld een aantrekkelijke aanbieding gezien op tv en wilt u deze vergelijken met uw eigen energieleverancier, dan kunt u met Energievergelijking.nl precies berekenen hoeveel u kunt besparen.

De goedkoopste energieleverancier

Energieleveranciers hanteren niet alleen verschillende energieprijzen, maar ook verschillende voorwaarden die ook nog eens kunnen veranderen als u een hoog of juist een laag verbruik heeft. Hierdoor kan energie vergelijken van alle energieleveranciers best wel een lastig klus zijn. Toch werkt energie vergelijken met Energievergelijking.nl heel gemakkelijk en hebt u binnen enkele minuten de goedkoopste energieleverancier gevonden. De energievergelijker van Energievergelijking.nl beschikt namelijk over een aantal zeer slimme filteropties waardoor u heel gemakkelijk alle energieprijzen en aanbiedingen kunt vergelijken op basis van uw situatie en uw persoonlijke voorkeuren.

Gemakkelijk energie vergelijken en overstappen

Heeft u met energie vergelijken de goedkoopste energieleverancier gevonden, dan kunt u daarna zorgeloos overstappen. Energievergelijking.nl heeft een hele handige gratis energie overstapservice ontwikkeld waarmee u direct online kunt overstappen. Het mooiste komt nog. De energie vergelijk en overstapservice van Energievergelijking.nl is ook nog eens geheel kosteloos! U hoeft alleen maar de energieprijzen te vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Wanneer dat is gebeurt hoeft u niets meer te doen. Energievergelijking.nl regelt voor u gratis de complete overstap inclusief het opzeggen van uw oude energiecontract. Wel zo gemakkelijk zonder gedoe!

Start nu met energie vergelijken en vind de voordeligste aanbiedingen van dit moment!

Categorieën
Zorgverzekering

Zorgverzekering voor jongeren

Tot het moment dat je 18 jaar wordt ben je meeverzekerd op de zorgverzekeringspolis van je ouders. Vanaf je 18e zul je zelf een zorgverzekering moeten afsluiten, een aantal zorgverzekeraars biedt speciale jongerenverzekeringen aan zodat je niet teveel betaalt voor zorg, zeker als je hier weinig gebruik van maakt. 

Verplicht verzekerd vanaf 18 jaar 

In Nederland is het verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Tot je 18e ben je gratis verzekerd via je ouders, maar als je 18 jaar wordt heb je een maand om een eigen zorgverzekering uit te kiezen en af te sluiten. Je vind eenvoudig een ​goedkope zorgverzekering op Bespaartips.net.

Jonge mensen zijn gezonde mensen 

De meeste jonge mensen zijn gezond en maken weinig gebruik van de zorg, de meeste jongvolwassenen hebben genoeg aan de zorgdekking van een (verplichte) basisverzekering en maken geen gebruik van dekkingen uit aanvullende verzekeringen.

Speciale aanvullende verzekeringen 

De meeste aanvullende verzekeringen vergoeden zorgkosten waar vooral oudere mensen gebruik van maken, zoals vergoeding voor steunkousen of een kunstgebit. Als jongere wil je hier natuurlijk geen kosten aan kwijt zijn, jij hebt waarschijnlijk meer aan een vergoeding voor preventieve inentingen, anticonceptie of fysiotherapie. Een aantal zorgverzekeraars hebben speciale aanvullende zorgverzekeringen voor jongeren samengesteld waarbij je alleen betaalt voor zorg die voor jou belangrijk is.

Wel of geen aanvullende verzekering? 

Denk goed na voordat je een aanvullende verzekering afsluit. Maak je bijna nooit gebruik van zorg, dan is het slim om uit te rekenen of je aanvullende verzekering niet meer kost dan je er gebruik van maakt. Als je vaak problemen hebt met je gebit of je komt regelmatig bij de fysiotherapeut dan kan het wel slim zijn om een aanvullende verzekering af te sluiten zodat je niet onverwachts hoge kosten moet betalen.

Premie verlagen? 

Maak je nooit gebruik van de zorg en wil je zo min mogelijk premie betalen? Je kunt in dit geval kiezen voor een vrijwillig eigen risico. Bovenop je verplichte eigen risico van €385 kun je kiezen voor een vrijwillig eigen risico tot maximaal €500 extra. Hoe hoger het vrijwillig eigen risico, hoe lager je maandelijkse premie wordt. Houdt er wel rekening mee dat je dit eigen risico moet betalen als je toch onverwachts gebruik maakt van zorg!

Vraag zorgtoeslag aan 

Veel jongvolwassenen zijn nog niet aan het werk en hebben daardoor weinig inkomsten. De overheid keert zorgtoeslag uit aan mensen die minder verdienen dan een vastgesteld inkomen. Check op de website van de belastingdienst of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag, dit liep in 2015 op tot maximaal €79 per maand en zal in 2016 worden verhoogd, zo kun je de kosten van je maandelijkse premie bijna helemaal dekken.

Categorieën
Energie

Energieleverancier kiezen: Waar op letten?  

Energieleveranciers willen graag nieuwe klanten werven en bieden daarom hoge welkomstkortingen aan. Door over te stappen van energieleverancier en te profiteren van deze kortingen kun je veel geld besparen. Maar naar welke energieleverancier moet je overstappen?

Energieleveranciers vergelijken
Met zoveel verschillende energieleveranciers is het soms lastig om te kiezen. Om erachter te komen welke energieleverancier het voordeligste contract aanbiedt kun je de verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Op basis van je huidige energieverbruik wordt berekend welk energiecontract het beste bij jouw woonsituatie past.

Stappen veel mensen over?
Uit onderzoek is gebleken dat 69% van de ondervraagden wel eens was overgestapt van energieleverancier, een ruime meerderheid. Nog belangrijker is dat van deze overstappers 90% zeer tevreden is, het proces was makkelijk en goed geregeld.

Check je oude energiecontract
Voordat je een nieuw contract afsluit moet je controleren wanneer je oude contract afloopt, let hierbij ook op de opzegtermijn en een eventuele opzegboete. De meeste energieleveranciers houden een opzegtermijn van 30 dagen aan, alleen moet het contract daarna wel afgelopen zijn; als je overstapt voordat het oude contract is afgelopen kan de energieleverancier een opzegboete in rekening brengen die hoog kan oplopen.

Kosteloos overstappen
Als je een opzegboete wilt vermijden kun je vanaf 6 tot 8 weken voor het einde van je contract overstappen naar een nieuwe energieleverancier, de nieuwe energieleverancier neemt het contract in dit geval kosteloos over na de einddatum van je huidige contract. Een paar energieleveranciers zijn bereid om een opzegboete over te nemen als je bij hen een nieuw energiecontract afsluit, dit zijn echter uitzonderlijke gevallen dus controleer dit goed om te voorkomen dat je de boete toch zelf moet betalen.

Groene of grijze stroom?
Wil je bijdragen aan een schoner milieu? Dan kun je kiezen voor een energieleverancier die alleen groene stroom levert. Als je geen voorkeur hebt kun je uit alle energieleveranciers kiezen. De keuze voor groene of grijze stroom hoeft geen effect te hebben op de prijs die je betaalt.

Contractduur kiezen
Er bestaan verschillende contracten; voor onbepaalde tijd, voor 1 jaar of voor meerdere jaren. De tarieven voor een meerjarig contract liggen meestal iets lager dan voor contracten met een kortere looptijd, maar bij een 1 jarig contract kun je ieder jaar profiteren van een nieuwe welkomstkorting door opnieuw over te stappen. Let bij het vergelijken op dat de korting is het totaaltarief is verwerkt zodat je kunt vergelijken welk contract uiteindelijk het voordeligst is.

Categorieën
Zorgverzekering

Vergelijk zorgpremies om te besparen

In veel gezinnen wordt jaarlijks veel betaald voor de zorgpremie van de verzekeraar. Hoewel het lastig kan zijn om hierop te besparen, je wilt immers altijd verzekerd zijn, kun je door te vergelijken alsnog enkele tientjes per jaar overhouden. Het is bijvoorbeeld zonde om verzekerd te zijn voor bepaalde kosten, die je vrijwel nooit maakt. Mocht je toch een keer te maken krijgen met kosten waarvoor je niet verzekerd bent via de zorgverzekeraar, dan kun je dit met de besparingen uit de afgelopen jaren alsnog betalen. Niet alleen het vergelijken van de zorgpremies bij verschillende zorgverzekeraars is een mogelijkheid om te besparen, ook het vergelijken van de premies van andere verzekeringen kan een fraaie besparing opleveren op jaarbasis. Denk aan de verzekering voor je auto, de verzekering van je woning, enzovoorts.

Zorgpremies online vergelijken

Met de komst van het internet, is het aantal mogelijkheden om zorgpremies van verschillende zorgverzekeraars te vergelijken flink toegenomen. Op internet vind je tal van websites, waarop je zorgpremies kunt vergelijken. Een van deze websites is Zorgpremie.com! Deze overzichtelijke website geeft je niet alleen informatie over het vergelijken van zorgpremies en over het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering, het geeft je tevens inzicht in de verschillen tussen de Nederlandse zorgverzekeraars.

Begin vandaag nog met besparen, door direct een vergelijking te maken op Zorgpremie.com. Vooraf kun je aangeven wat je eigen risico momenteel is, of hoeveel je wilt hiervoor wilt betalen, op welke onderdelen je verzekerd wilt zijn, enzovoorts. Vervolgens zorgt de vergelijkingswebsite voor een handig overzicht van de meest gunstige zorgpremies in jouw situatie. Na het vergelijken van de zorgpremies is het direct mogelijk om de gewenste zorgverzekering af te sluiten bij de verzekeraar naar keuze. Dit maakt het erg makkelijk om vandaag nog te beginnen met besparen op de kosten van je zorgpremie!

Categorieën
Vergelijken

Kies voor het goedkoopste door te vergelijken

Tijdens de crisis van de afgelopen jaren, is het voor huishoudens steeds belangrijker geworden om goed te letten op de maandelijkse kosten. Het liefst houd je aan het eind van de maand nog wat geld over om te sparen voor een vakantie, te sparen voor grote uitgaven in de toekomst als een auto of nieuwe televisie, enzovoorts. Allereerst is het hierbij belangrijk om de maandelijkse kosten goed in kaart te brengen, waarbij je onderscheidt maakt tussen vaste lasten en variabele kosten als de boodschappen, feestjes, enzovoorts. Daarnaast kun je producten en abonnementen van verschillende aanbieders vooraf vergelijken, om altijd de goedkoopste optie te hebben. Door te vergelijken is het jaarlijks mogelijk om tot een paar honderd euro te besparen. Precies genoeg voor een nieuwe televisie, een computer of iets anders!

Vergelijken van abonnementen

Het vergelijken van producten is een goede manier om te besparen, maar de grootste besparingen zijn te behalen op het gebied van abonnementen. Zeker de abonnementen bij energieleveranciers, telecomaanbieders en bijvoorbeeld aanbieders van internet voor thuis, zijn vaak behoorlijk duur. Ook bieden de aanbieders pakketten aan, die vaak aansluiten bij een bepaalde doelgroep. Het is bijvoorbeeld zonde om te betalen voor een hoge internetsnelheid, als je nauwelijks grote bestanden downloadt. Evenals dat niet iedere aanbieder een energiepakket aanbiedt, die aansluit bij je verbruik per jaar.

Naast het vergelijken van losse abonnementen, is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheid om bijvoorbeeld een alles-in-1 pakket te nemen. Dit is vaak voordeliger dan het afsluiten van losse abonnementen voor internet, vaste telefonie en televisie.

Kijk eens op Vergelijkingssite.com en begin vandaag nog met het vergelijken van de verschillende abonnementen. Zo betaal je voortaan nooit meer teveel en kun je direct beginnen met het besparen op de vaste lasten! Deze website biedt de mogelijkheid om abonnementen direct af te sluiten.

Categorieën
Vastelasten Vergelijken

Vergelijk aanbieders op internet om te besparen

De komst van het internet heeft veel voordelen met zich meegebracht, denk aan de mogelijkheid om altijd contact te houden met vrienden en familie, de mogelijkheid om producten voortaan via internet te bestellen, enzovoorts. Een ander voordeel aan het internet, is de mogelijkheid om de prijzen van producten voor de aanschaf ervan te vergelijken op vergelijkingswebsites. Zo betaal je niet langer teveel voor een abonnement bij je energieleverancier, voor een nieuwe televisie of bijvoorbeeld voor je telefoon. Op deze vergelijkingswebsites zie je vaak na een paar muisklikken al welke aanbieder het goedkoopste voor je is!

Vergelijken van producten

Een vergelijkingswebsite werkt doorgaans erg simpel, zeker voor het vergelijken van bijvoorbeeld energieleveranciers, telecomaanbieders, enzovoorts. Vooraf kun je invoeren hoeveel je maandelijks verbruikt momenteel, waarna de vergelijkingswebsite je direct laat zien welke leverancier het beste bij je verbruik aansluit. Waar je voorheen allerlei formulieren diende in te vullen om een contract af te sluiten, kan dat tegenwoordig een stuk makkelijker. Na het vergelijken van aanbieders kun je je contract direct via de vergelijkingswebsite afsluiten.

Denk vooraf goed na wat je precies wenst af te sluiten. Zo is het soms bijvoorbeeld voordeliger om direct een alles-in-1 pakket te kiezen, in plaats van televisie, internet en vaste telefonie bij verschillende aanbieders af te sluiten.

Producten vergelijken op Goedkoopste.net

Wil je direct zelf leveranciers met elkaar kunnen vergelijken? Een goed voorbeeld van een handige vergelijkingswebsite is Goedkoopste.net. Deze website biedt de mogelijkheid om leveranciers van verschillende diensten met elkaar te vergelijken. Denk aan een vergelijking tussen energieleveranciers, aanbieders van internet voor thuis, van alles-in-1 pakketten en bijvoorbeeld telecomaanbieders. De pagina’s voor het vergelijken van deze aanbieders zijn makkelijk te vinden, op deze overzichtelijke website. Daarbij biedt deze website de mogelijkheid om een contract direct af te sluiten.

Categorieën
Algemeen

Besparen door te kiezen voor aanbiedingen

Tijdens de economische crisis in de afgelopen jaren, zijn steeds meer mensen bewuster omgegaan met hun uitgaven. Daarbij kijken huishoudens steeds vaker naar aanbiedingen bij het doen van de boodschappen, het boeken van een vakantie of het kopen van elektronische apparaten. Door goed te kijken naar aanbiedingen kun je jaarlijks honderden euro’s besparen! Wat ga jij doen met het bespaarde geld uit de aanbiedingen? Kies je voor een nieuwe televisie, een lekkere vakantie naar de zon of ga je sparen voor iets anders?

Overzicht in aanbiedingen

Het overzichtelijk houden van aanbiedingen die op dit moment gelden is niet altijd even makkelijk, zeker omdat je wekelijks folders met aanbiedingen van drogisterijen, kledingwinkels en supermarkten in de postbus krijgt. Welke aanbieding past het beste bij je? Voor welke winkel hoef ik het minst ver te reizen? Enzovoorts. Gelukkig bestaan er tegenwoordig handige websites, waarop je alle aanbiedingen overzichtelijk op een rijtje hebt. Zo kun je voor jezelf selecteren, van welke aanbiedingen je gebruik wenst te maken en welke je liever laat schieten.

Aanbiedingen bekijken op Aanbiedingen.com

Een van de websites waarop je een goed overzicht hebt van de aanbiedingen die momenteel geldig zijn, is Aanbiedingen.com. Het fraaie aan deze website, is dat alle aanbiedingen netjes gesorteerd zijn op verschillende categorieën en dat je aanbiedingen direct kunt bestellen. Zo kun je in alle rust een aanbieding vinden voor het product wat je momenteel zoekt. Denk bijvoorbeeld aan aanbiedingen op het gebied van telefoonabonnementen, energie of verzekeringen. Wanneer je de aanbieding vervolgens bestelt, heb je deze binnen een paar dagen in huis.

Door de aanbiedingen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken, kun je jaarlijks flink op de kosten besparen. Het voordeel loopt soms op tot honderd euro per jaar, zeker bij de abonnementen voor energie en je telefoon.

Categorieën
Energie

Bespaartips voor het besparen op energie

Er zijn voldoende bespaartips om jaarlijks heel wat te besparen op de verbruikte energie in huis. Als je bewust met energie omgaat houd je zelf meer geld over aan het eind van het jaar en draag je bij aan de verbetering van het klimaat. In dit artikel geven we je een aantal van deze bespaartips, zodat je direct kunt beginnen met het besparen op de kosten van energie. Ga jij met het overgehouden budget voor een vakantie? Een dagje weg? Of kies je bijvoorbeeld voor een nieuwe televisie?

Bespaartip 1: vermijd gloeilampen in je huis
Hoewel de conventionele gloeilampen fraai kunnen staan in je huis, zijn ze in veel woningen een van de grootste stroomverbruikers. Wanneer je wilt besparen op de energiekosten, is het raadzaam om te kiezen voor spaarlampen.

Direct aan de slag? Ga naar energievizier.nl voor energie besparende verlichting.

Bespaartip 2: installeer tochtwering bij deuren en ramen
Zeker in de winter kan het sterk aan te bevelen zijn om tochtwering bij ramen en deuren te installeren. De koude lucht van buiten zorgt ervoor dat je meer energie moet verbruiken voor het verwarmen van je huis. Met tochtwering bij ramen en deuren wordt deze koude lucht buiten de deur gehouden.

Bespaartip 3: laat je was buiten drogen
In de zomer is het zonde om gebruik te maken van een wasdroger, omdat de was ook buiten kan drogen. ’s Winters is dit logischerwijs lastiger en kun je de wasdroger blijven gebruiken. Een wasdroger gebruikt veel energie, wat in de zomer niet nodig is. Niet alleen houd je zo geld over aan het eind van de maand, ook krijgt de was een frisse geur als het buiten droogt.

Bespaartip 4: haal opladers uit het stopcontact
Opladers die je niet gebruikt voor het opladen van een telefoon of laptop kun je het beste uit het stopcontact halen om te besparen op energie. Zeker oudere opladers verbruiken veel energie, ook als deze niet gebruikt worden.

Categorieën
Vastelasten

Handige bespaartips voor een lager gasverbruik

Voor veel huishoudens vormen de kosten voor het gasverbruik van de centrale verwarming of een kooktoestel een van de grootste kostenposten. Reden genoeg om te zoeken naar bespaartips voor gas, zodat je aan het eind van het jaar geld overhoudt! In een gemiddelde woning wordt jaarlijks voor ongeveer 1.600 kubieke meter aan gas verbruikt. Dit kan echter lager, door de bespaartips te volgen uit dit artikel. Hiermee help je het verslechteren van het klimaat tegen te gaan en kun je daarnaast honderden euro’s per jaar besparen!

#1: Kies voor een moderne HR-ketel

Heb je momenteel nog een CV ketel in je woning, die al meer dan vijftien jaar oud is? Door deze te vervangen voor een modernere HR-ketel, kun je jaarlijks tot ongeveer 20% besparen in vergelijking met de oudere CV ketels. Hoewel de HR-ketel een flinke investering kan zijn, bespaar je hier op lange termijn behoorlijk mee! Het rendement is dermate hoog, dat je jaarlijks ruim honderd euro over kunt houden.

#2: Maak gebruik van radiatorfolie

Een andere bespaartip voor het gasverbruik in je woning, is het gebruik van radiatorfolie. Over het algemeen geeft een radiator aan twee kanten warmte af, terwijl de warmte aan de achterzijde enkel in de muur kan trekken. Het draagt dus nauwelijks bij aan het verwarmen van de ruimtes in huis. Het gebruik van radiatorfolie zorgt ervoor dat het merendeel van de afgegeven warmte in de woning blijft. Zo hoef je minder gas te verbruiken voor het verwarmen van het huis!

#3: Verbeter de isolatie van het dak

Warmte stijgt op, dit geldt ook voor de warmte in huis. Hoewel je misschien meerdere plafonds hebt, verlaat het merendeel van de warmte je woning via het dak. Door het dak beter te isoleren, blijft er meer warmte in huis en verbruik je minder gas.

#4: Gasprijzen vergelijken loont ook

De meeste mensen kunnen dus al veel geld besparen op gas door het verbruik te verminderen, maar heeft u deze bespaartips consequent toegepast, dan is er misschien nog een mogelijkheid om nog minder te betalen. Door de gasprijzen te vergelijken kunt u de maandelijkse gasrekening verlagen. Ga naar Gasprijzenvergelijken.nl om alle gasleveranciers en hun prijzen te vergelijken, vind de goedkoopste leverancier en u zult zien dat u daar ook nog de nodige centen mee kunt verdienen.

Categorieën
Geld

De beste bespaartips uit Dubbeltje op z’n kant

Dubbeltje op z’n kant is een televisieprogramma, wat de afgelopen periode is uitgezonden op de zenders van RTL. In dit programma geven experts handige bespaartips om maandelijks geld over te houden. Voor veel huishoudens blijkt het lastig om te besparen op bijvoorbeeld het energieverbruik, op de kosten voor boodschappen, enzovoorts. Hierdoor houdt men weinig over en wordt het lastiger om een dagje weg te gaan, geld opzij te leggen voor grote uitgaven of te sparen voor een vakantie met het gezin. Ook het op orde houden van financiën is niet voor iedereen even makkelijk. In dit artikel zetten we de handigste bespaartips voor je op een rijtje.

Zorg voor een overzicht in je kosten

Allereerst is het belangrijk om een goed overzicht te hebben van de kosten, die je maandelijks hebt op het gebied van vaste lasten, kosten voor boodschappen, etc. Door dit overzichtelijk in kaart te brengen, weet je precies waarop het mogelijk is om te besparen. Wanneer je relatief veel uitgeeft aan boodschappen, kun je handige bespaartips voor het doen van boodschappen zoeken. Zo kun je maandelijks besparen en houd je aan het eind van de maand geld over!

Dit geldt logischerwijs ook voor het besparen op vaste lasten. Wanneer deze erg hoog zijn, kun je zoeken naar bespaartips om bijvoorbeeld te besparen op het energieverbruik in je woning. Laat de wasdroger een keertje staan en laat de was buiten drogen! Zo verbruik je minder energie en ben je aan het eind van de maand minder kwijt voor het stroomverbruik van je woning.

Bovenstaande voorbeelden zijn slechts mogelijkheden om te besparen op je kostenposten, er zijn natuurlijk nog veel meer bespaartips om geld over te houden aan het eind van de maand. Op onze website vind je hier een handig overzicht van.

Categorieën
Studenten

Drie bespaartips voor studenten

Kom en leer besparenVoor veel studenten is het iedere maand hopen, dat ze aan het eind van de maand nog wat geld over hebben weten te houden voor cadeautjes, een avondje uit, etc. Zeker wanneer je op jezelf woont, is het leven vaak erg duur! Denk aan het doen van de boodschappen, het betalen van de huur voor je kamer of studio, het betalen van je studie en boeken, enzovoorts. Gelukkig zijn er een aantal handige bespaartips voor studenten om aan het eind van de maand wat over te houden!

Tip 1: doe boodschappen voor de hele week

Wanneer je naar de supermarkt gaat voor het doen van boodschappen word je continu verleid om naast de benodigde boodschappen een aantal extraatjes mee te nemen, zoals een zak chips, een reep chocolade, enzovoorts. Door eenmaal per week boodschappen te doen voor de hele week, voorkom je dat je meerdere keren per week verleid wordt door aanbiedingen, lekkernijen, etc. Hiermee kun je maandelijks een paar tientjes op de boodschappen besparen.

Tip 2: eet samen met een ander

Het is vaak erg lastig om voor één persoon te koken, waardoor je in veel gevallen eten over zal houden. Om te voorkomen dat eten weggegooid moet worden is het raadzaam om met meerdere mensen te eten. Dit is enerzijds een stuk gezelliger en maakt het anderzijds mogelijk om te besparen op de kosten voor boodschappen. Je kunt namelijk de ene keer bij jou eten en de andere keer bij iemand anders.

Tip 3: kies voor een avondje thuis

Wanneer je een avond gaat stappen met vrienden ben je vaak veel geld kwijt aan de entreekosten van een club en bijbehorende drankjes. Veel goedkoper is het om een gezellige avond thuis te houden. Koop een kratje bier, wat wijntjes en kies voor een goede film om de avond een invulling te geven. Zo kun je als student veel besparen!

Categorieën
Boodschappen

Bespaartips voor het doen van boodschappen

Van harte gefeliciteerdHet doen van boodschappen is niet altijd even goedkoop, zeker niet als je bijvoorbeeld geregeld vlees eet of kiest voor kant en klare verpakkingen uit de supermarkt. Dit maakt de boodschappen echter wel een goede kostenpost om te besparen.

In dit artikel geven we je handige bespaartips voor het besparen op de boodschappen. Allereerst is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben, hoeveel je maandelijks uitgeeft aan frisdrank, aan vleeswaren en andere vaste producten. Zo wordt het makkelijker om in te zien, waarop je nog kunt besparen. Tegenwoordig bestaan er verschillende apps om dit in kaart te brengen, maar je kunt vanzelfsprekend ook kiezen voor een ouderwets, handgeschreven boekhouding.

#1: Koop onbewerkte producten

Wellicht heb je deze tip al eens gehoord: koop zo min mogelijk voorgesneden groenten, geen zakken met sla, geen yoghurt of kwark met een smaakje, liever geen thee in zakjes en bijvoorbeeld geen koffiepads voor apparaten. Hoewel dit het koken van eten en drinken een stuk makkelijker kan maken, geldt vaak dat des te meer een product bewerkt is, des te duurder het ook wordt. Door zelf je groenten te snijden, zelf koffie te zetten of bijvoorbeeld wat limonade door de kwark te mengen, kun je op deze manier maandelijks flink besparen.

#2: Doe het zelf in de keuken

De pakjes in de supermarkt lijken altijd erg aantrekkelijk, omdat het je weinig tijd kost om het avondeten te bereiden. Toch zijn dergelijke pakjes vaak veel duurder, dan wanneer je een saus zelf maakt. Neem in plaats van een pot met voorbereide pastasaus bijvoorbeeld een aantal tomaten, een gesnipperd uitje en Italiaanse kruiden om zelf je eigen saus te maken. Dit kost je weliswaar meer tijd, maar bespaart op de kosten en is daarnaast een stuk lekkerder en gezonder! Zeker als je kiest voor verse producten. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het maken van een overheerlijke groente- of kippensoep.

Categorieën
Huishouden

Handige bespaartips voor huishoudens

Het huishouden vormt voor veel gezinnen een van de grootste kostenposten, denk aan de energie voor de wasmachine, de kosten voor het kopen van schoonmaakmiddelen, enzovoorts. Gelukkig is er ook veel te besparen in het huishouden, zodat je aan het eind van het jaar wat geld over kunt houden. In dit artikel geven we je een aantal handige bespaartips voor het huishouden, specifiek gericht op het doen van de was voor je gezin. Het staat vast dat het wassen van je kleren veel energie kost. Daarbij wordt in veel huishoudens gebruik gemaakt van een wasdroger of droogkast om de kleren te drogen. Dergelijke apparaten verbruiken vaak nog meer energie dan de wasmachine zelf!

Besparen in het huishouden met een droogrek
Een heel simpele manier om te besparen in het huishouden, is dan ook het gebruik van een droog- of wasrek in de zomer. Niet alleen is het veel goedkoper om je kleren op natuurlijke wijze te laten drogen, ook krijgen je kleren een frisse geur als je ze buiten op een wasrek laat drogen. In de winter is het vanzelfsprekend lastiger om je kleren buiten te drogen, waardoor je in dat seizoen alsnog de wasdroger kunt gebruiken. Door een natuurlijke manier van drogen, kun je per jaar al snel enkele tientallen euro’s besparen.

Andere bespaartips voor het wassen van kleren
Bovenstaand voorbeeld is echter slechts één van de handige bespaartips voor je huishouden, ook het wassen op dertig graden is hier een voorbeeld van. Wanneer je vaker op dertig graden wast, kun je al snel enkele tientjes per jaar besparen. De was komt echter niet minder schoon uit je wasmachine!

Ook is het belangrijk om je wasmachine regelmatig te ontkalken, waarmee je jaarlijks op de stroomrekening kunt besparen. Verkalking zorgt namelijk voor een hoger stroomverbruik en slijtage aan apparaten in huis.

Categorieën
Bellen Vakantie Vergelijken

Drie bespaartips


Wil je graag geld besparen maar weet je niet precies hoe je dat kunt doen? Geld besparen is eigenlijk heel eenvoudig, er zijn namelijk tal van zaken waar je tientallen tot zelfs honderden euro’s op kunt besparen. Het kost je slechts enkele minuten van je tijd om te profiteren van zo’n besparing. Een drietal bespaarmogelijkheden nemen wij graag even met je door. Je kunt vervolgens direct aan de slag om geld te besparen!Besparen op je vakantie

Bijna iedere Nederlander gaat minimaal één keer per jaar op vakantie. Een groot deel gaat zelfs twee of drie keer per jaar op vakantie. Of je nou een vakantie binnen Nederland boekt of een verre reis maakt, een vakantie kost altijd geld. Gelukkig is het boeken van een voordelige vakantie een koud kunstje. Hoe kun je ontdekken welke voordelige vakanties er zijn? Tegenwoordig is het heel eenvoudig, via internet kun je alle vakanties met elkaar vergelijken. Binnen een paar minuten weet je welke aanbieder de goedkoopste vakantie aanbiedt. Zo weet je zeker dat je niet teveel gaat betalen voor een zonvakantie of wintersportvakantie. Hoe duurder je vakantie, des te meer je kunt besparen. Zo kan een cruise bij aanbieder A voor 4.000 euro worden aangeboden, terwijl een andere aanbieder slechts 3.400 euro rekent.
 


Besparen op alles in 1

Heb jij al een alles in 1 pakket via je telecom provider? Er zijn nog steeds mensen die 3 losse diensten hebben afgesloten. Bij provider A hebben ze internet, bij provider B telefonie en provider C televisie. Zonde, want met drie losse pakketten ben je vele malen duurder uit. Een alles in 1 pakket is bijna altijd het voordeligst. Ook als je al een alles in 1 pakket hebt zijn er vaak voldoende bespaarmogelijkheden. Je kunt namelijk eenvoudig nagaan of er goedkopere alles in 1 oplossingen zijn. Door de abonnementen te vergelijken kun je dit ontdekken. Via internet kun je snel en eenvoudig zogenaamde vergelijkers raadplegen. Dit zijn tools waarmee je snel een overzicht krijgt van alle aanbieders en hun prijzen. Binnen één minuut zie je welke telecom provider het goedkoopste alles in 1 pakket kan leveren. Besparen op telecom

Ook op het gebied van telecom valt er genoeg te besparen. Maak je al gebruik van een simonly? Simonly’s zijn verreweg het goedkoopst als het gaat om mobiele telefonie. Een abonnement waarbij je een toestel meegeleverd krijgt is in de meeste gevallen duurder. Je zit er bijna altijd 12 of 24 maanden aan vast waarbij je maandelijks een fors bedrag mag betalen. Als je kiest voor een simonly ben je een stuk voordeliger uit. Je zult wel zelf een los toestel moeten kopen, dat is een eenmalige investering. De simonly zelf is goedkoop, voor een paar euro per maand krijg je al behoorlijk wat belminuten. Wil je ontdekken welke simonly’s er bij je passen en hoeveel ze per maand kosten? Vergelijk simonly’s eenvoudig via internet en ontdek welke mogelijkheden er zijn. Het vinden van de goedkoopste aanbieder kost je slechts een minuut van je tijd!

Categorieën
Autoverzekering

Vind de goedkoopste autoverzekering

Bent u in het bezit van een auto, dan weet u vast wel dat een autoverzekering verplicht is. Afhankelijk van het aantal schadevrije jaren kan de maandelijkse premie verschillen per autoverzekering. Gelukkig kunt u zelf bepalen bij welke autoverzekeraar u uw auto laat verzekeren. Door te kiezen voor de goedkoopste autoverzekering kunt u al snel een paar tientjes tot wel 180 euro per jaar besparen. Ga daarom op zoek naar de goedkoopste autoverzekering en bekijk of u kunt besparen.

Autoverzekering vergelijken

Autoverzekeringen vergelijken kan op veel verschillende vergelijkingssites. Wij van Bespaartips.net hebben een aantal vergelijkingssites voor u uitgeprobeerd en hebben de beste autoverzekering vergelijkingssites voor u op een rijtje gezet.

Top 5 beste autoverzekering-vergelijkingssites

 1. Vergelijkingssite.com – 100% onafhankelijke en objectieve vergelijkingssite
 2. HoyHoy.nl – 100% onafhankelijke vergelijkingssite (bekend van TV)
 3. Independer.nl – Niet onafhankelijk, maar wel heel bekend
 4. Consumentenbond – Werkt samen met een externe partij
 5. Pricewatch.nl – Eerlijke en betrouwbare vergelijkingssite

5 bespaartips bij het vergelijken van autoverzekeringen

 1. Ga nooit direct op een aanbod in maar vergelijk de autoverzekering altijd op verschillende vergelijkingssites.
 2. Vraag bij uw huidige autoverzekeraar om een goedkopere premie. Veel verzekeraars willen u als nieuwe klant binnen halen, maar uw huidige verzekeraar wil u vast ook wel een beter aanbod doen.
 3. Denk om de welkomstpremies. Deze lijken in het begin wel heel goedkoop, maar deze moet u vaak via een hogere premie weer terug betalen.
 4. Ga na of de vergelijkingssite 100% onafhankelijk is en dus geen eigendom is van een bepaalde autoverzekeraar.
 5. Ga ook na of de vergelijkingssite ook 100% objectief is. Vergelijken ze wel alle autoverzekeringen op de markt?

Kies de goedkoopste autoverzekering

Via verschillende vergelijkingssites kunt u een goedkopere autoverzekering afsluiten. Door de verschillende vergelijkingssites in verschillende tabbladen te openen in uw browser kunt u de resultaten van de vergelijkingssites naast elkaar vergelijken en zien welke vergelijkingssite nu echt de meest voordelige aanbieding voor u heeft. Vergelijkingssites hebben vaak exclusieve aanbiedingen die alleen op de betreffende vergelijkingssites te krijgen zijn en dus niet op de website van de autoverzekeraar. Deze aanbiedingen kunt u ook weer vergelijken. Neem dus niet te snel een beslissing, maar neem de tijd om de beste autoverzekering te kiezen voor uw situatie en voorkeuren. Alleen dan maakt u een weloverwogen keuze!

 

Categorieën
Bellen

Stap over op sim only en bespaar

Bent u al overgestapt op sim only? Sim only is de afgelopen jaren zeer populair geworden. Sim only is niets anders dan een telefoon abonnement zonder een “gratis” telefoon. Omdat je bij een sim only abonnemnt geen telefoon krijgt maakt de telecomaanbieder minder kosten en dat ziet u terug in lagere beltarieven, meer internet en meer belminuten voor dezelfde prijs of zelfs een lagere prijs! Door over te stappen op sim only kunt u dus flink besparen. Als u tevreden bent met uw huidige telefoon en u niet zo nodig een nieuwe wilt hebben, overweeg dan zeker een sim only abonnement. Sim only is momenteel zeer populair onder de mobiele bellers. U kunt uw telefoonnummer gewoon behouden en de bellen en internetten werkt ook gewoon hetzelfde. Het is dan ook geen wonder dan meer dan de helft van alle mensen al een sim only abonnement heeft afgesloten.


Categorieën
Bellen

Dure 0900 nummers gemakkelijk te omzeilen

Er zijn maar weinig dingen die voor meer frustratie zorgen dan in de wacht gezet worden bij een duur 0900-nummer. Gelukkig is het mogelijk om deze dure telefoonnummers te omzeilen en zodoende flink wat geld te besparen!

Alternatieven voor 0900-nummers

Bedrijf 0900-nummer Goedkope variant
Banken
Anadolubank 0900 – 517 1900 020 – 5171900
Credit Europe Bank 0900 – 471 1000 020 – 357 6363 of
020 – 357 6300
Energie
Nuon 0900 – 0808 026 – 844 9987
Oxxio 0900 – 556 6777 035 – 626 5800
Verzekeraars
CZ Zorgverzekeringen 0900 – 0949 013 – 594 9949
VGZ Zorgverzekeraar 0900 – 8490 024 – 329 7640
Zilveren Kruis Achmea 0900 – 9674 071 – 367 0911
Reisbureaus
ArkeFly 0900 – 8847 053 – 488 0880 (TUI)
Weekendjeweg.nl/Bungalows.nl 0900 – 8079 020 – 456 4052
D-Reizen 0900 – 1811 010 – 300 1113
Neckermann Reizen 0900 – 555 0555 023 – 513 5555
VacanSoleil 0900 – 9899 040 – 844 7748
Telecomaanbieders
Online 0900 – 9515 020 – 535 5555
Simyo 0900 – 8090 020 – 200 3007
Telfort 0900 – 9596 0800 – 1707
UPC 0900 – 1580 020 – 775 5000
Ziggo 0900 – 1884 088 – 717 0000
Overige dienstverleners
Longfonds 0900 – 227 2596 033 – 434 1295
Nationale Postcode Loterij 0900 – 300 1500 020 – 673 2446
BKR 0900 – 257 8435 088 – 150 2500
Nationale Theaterkassa 0900 – 9203 010 – 591 9000
NS Hi Speed Zakenreis 0900 – 8306 030 – 295 0888
Fa-Med 0900 – 0885 033 – 434 5200
Pathe 0900 – 1458 020 – 575 1751
Politie (Landelijk) 0900 – 8844 0343 – 578 844
Eventim 0900 – 1353 020 – 206 1200
UWV 0900 – 9294 088 – 898 2001

 

Einde van het 0900 nummer?

De regels voor het bellen naar een 0900 zijn sinds 13 juni 2014 veranderd. Nummer die beginnen met 090x zoals 0900, 0906 en 0909 mogen niet meer kosten dan 1 euro per gesprek (plus de normale belkosten). Hierdoor komt er gedeeltelijk een einde aan de dure 0900 nummers. Als een bedrijf verschillende 090x-nummers gebruikt, geldt het maximumtarief alleen voor de klantenservice en bijvoorbeeld niet voor het plaatsen van een bestelling of het opvragen van algemene informatie. Gebruikt het bedrijf hetzelfde telefoonnummer voor meerdere doelen? En is één van die doelen een klantenservice? Dan mag het gesprek niet meer kosten dan €1 per gesprek plus de gebruikelijke belkosten. Dit geldt zowel voor klanten als voor niet-klanten van het bedrijf.

Bent u geen klant van het bedrijf, maar belt u wel naar een 0900 nummer van het bedrijf of bel je naar een informatie/servicenummer, zoals voor reisinformatie of doorschakelen, dan mag het bedrijf zelf bepalen wat het voor dat gesprek in rekening brengt. De bedrijven zijn verplicht de belkosten voor het betreffende 0900 nummer vooraf te vermelden.

Categorieën
Zorgverzekering

Vergelijk uw zorgpremie voor 2016

De meeste mensen zijn er niet zo er niet mee bezig,maar ze zouden het wel moeten doen. Namelijk het vergelijken van hun zorgpremie, dan kan gemakkelijk op Zorgpremie.com. Waarom zou u uw zorgpremie vergelijken?

Alle zorgpremies op een rij

Er zijn tegenwoordig steeds meer zorgverzekeraars die dezelfde zorgverzekering bieden tegen betere voorwaarden met een scherpere zorgpremie. Op Zorgpremie.com kunt u alle zorgpremies vergelijken en direct zien welke zorgpremie voor uw situatie en voorkeuren de voordeligste keuze is.

Goedkoopste zorgverzekering

Door te kiezen voor de goedkoopste zorgverzekering kunt u al snel een paar tientjes per jaar besparen. Als u dat vermenigvuldigd met het aantal maanden in 1 jaar, dan komt u al snel uit op een bedrag van meer dan 100 euro. Ga dus snel naar Zorgpremie.com om te weten hoeveel u precies kunt besparen. Heeft u met het vergelijken de voordeligste keuze gemaakt, dan kunt u via de site direct een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Zeker de moeite waard!

Categorieën
Energie

Isoleer uw huis

Denkt u dat het besparen op energie een onmogelijke zaak is omdat u al klant bent bij de goedkoopste energieleverancier en omdat ook al zonnepanelen op uw dak hebt geïnstalleerd? Denk ook eens aan de isolatie van uw huis. Want door een goede isolatie kunt u namelijk nog veel meer geld besparen. Veel mensen hebben nog steeds oude kozijnen die niet zo goed geïsoleerd zijn als de nieuwe standaard. Als u in het bezit bent van een eigen huis, dan weet u waarschijnlijk wel dat uw energielabel een belangrijke waardefactor is geworden. Hoe beter uw huis is beschermt tegen tocht en kou hoe hoger de waarde!

Geïsoleerde kozijnen

Kies daarom voor geïsoleerde kozijnen van een gerenommeerd profielmerk. Net zo belangrijk als het profiel is de manier van montage voor het isolerend vermogen van het totaalproduct. Neem eens een kijkje bij All Window voor goede kwaliteit kozijnen voor een vriendelijke prijs. Er loopt momenteel ook een kozijnen aanbieding waarbij nieuwe klanten gratis horren krijgen aangeboden bij de aanschaf van nieuwe kozijnen.

Categorieën
Energie

Goedkoopste energie? Vergelijk!

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om te besparen op de maandelijkse vastelasten. Een makkelijke manier om te besparen op de vastelasten is door te vergelijken. Door bijvoorbeeld alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken kun je zien welke de goedkoopste is. En dat kan al snel veel geld opleveren. Althans als u nog nooit bent overgestapt. Volgens onderzoek van de NMa wat nu de ACM is, blijkt dat de meeste huishoudens in Nederland veel geld kunnen besparen. Ruim 70% van alle huishoudens heeft te maken met hoge energiekosten. Dat komt omdat de energieprijzen stijgen en doordat we steeds meer energie verbruiken. Toch zijn dit niet de belangrijkste redenen. De belangrijkste reden waarom de meeste mensen teveel betalen is omdat ze een verouderd energiecontract hebben. Hierdoor betalen ze onnodig veel te veel voor energie en dat is natuurlijk eeuwig zonde.

 

Categorieën
Online kopen

Online spullen kopen

Shoppen met korting is toch veel leukerSteeds meer mensen kopen online. Dat heeft verscheidene redenen; redenen die voor iedereen weer anders kunnen zijn. Voor de een is het omdat het zeer gemakkelijk is (beide huisgenoten werken bijvoorbeeld en hebben weinig tijd). Voor de ander is het omdat hier producten uit een bepaalde niche te vinden zijn (denk bijvoorbeeld aan roze pumps; niet in iedere winkel verkrijgbaar, maar online zijn er genoeg te vinden).

De belangrijkste reden is dat het online vaak goedkoper is en dat online kopen ook het voordeel heeft dat u binnen 14 dagen mag ruilen. Een en ander zonder opgaaf van redenen en met de garantie dat u uw geld terug kan vragen.

Al met al heeft het online kopen een ongekende vlucht genomen. Vandaar dat wij ook met nog meer online bespaartips komen. Tips die door u gebruikt kunnen worden en waarmee u bij diverse webshops kunt besparen. Welke reden het ook is dat u online koopt, onze bespaartips zorgen er voor dat u de meeste voordeel behaald.

 

Categorieën
Eten & drinken

Besparen op eten & drinken

lekker eten voor minder geld is nog lekkerderEten moeten we allemaal, maar de manier waarop we eten kopen verschilt eigenlijk van mens tot mens. Bespaartips .net zal hieronder een paar situaties tonen en gelijk kijken waarop men zou kunnen besparen. Als eerste het meest duidelijke voorbeeld; een alleenstaande man of vrouw die er een hekel aan heeft om te koken.

Omdat een dag niet eten niet tot de mogelijkheden behoort (lees; niet gezond is), gaan we er in dit voorbeeld van uit dat er iedere dag gegeten wordt. Vanwege het niet willen (of kunnen) koken wordt er vaak buiten de deur gegeten. Een dag in de week bij de snackbar, een andere dag bij de chinees een maaltijd halen en de overige dagen een kant en klare maaltijd bij de supermarkt inslaan. Dat dit niet gezond is voor de persoon in kwestie is wel duidelijk denk ik, en dat er op zijn of haar uitgaven veel te besparen valt is ook wel duidelijk. Het beste zou zijn om iedere week een keer een maaltijd voor 5 man te bereiden, en vervolgens vier van deze porties in te vriezen voor de komende weken. Als dat via een vast ritme gedaan wordt hoeft er maar 2 x in de week gekookt te worden om de hele week gezond en vooral stukken goedkoper te eten.

Geld besparen met eten is bij een gezin een stuk moeilijker. De bespaartips liggen hier zeker niet voor het oprapen, maar ook hier is het mogelijk om te besparen. Dat begint al bij het boodschappen doen. Op zich is daar veel geld te besparen. Omdat het te omslachtig is om hier neer te zetten kunt u dat terugvinden op; besparen op de dagelijkse boodschappen.

Categorieën
Algemeen

Het nut van bespaartips

Over het hoe en waarom van bespaartips toepassen kunnen twee redenen ten grondslag liggen.

De eerste is dat u moet gaan besparen omdat u iedere maand aan het einde geld tekort komt. Door de huidige crisis en bezuinigingen wordt dit een steeds grotere groep, en is het niets om u voor te schamen. Besparen kan echter ook zonder dat de mensen om u heen er iets van merken. Hier op bespaartips .net kunt u de nodige inspiratie opdoen en dan de tips naar eigen inzicht in uw huishouden toe passen.

Categorieën
Energie

Besparen op energiekosten

Geld besparen kan iedereen, maar waar kunt u nu geld op besparen? Natuurlijk op de energierekening. Er zijn verschillende energieleveranciers welke u veel geld af willen pakken. Waarom? Zij vragen een hoger bedrag dan andere leveranciers. Daar kunt u als particulier of zakelijke klant een stokje voor steken. Het gaat er om dat u energie gaat besparen en daardoor ook geld gaat besparen.

Bespaartips.net zet wat voorbeelden voor u op een rij;

Categorieën
Geld

Uit de schulden komen

Schulden maken was vroeger niet zo heel erg moeilijk. Bijna overal kon je wel krediet krijgen. Maar uit de schulden komen is echter een stuk moeilijker. Vooral de schulden waar geen bezit tegenover staat of schulden die gemaakt zijn voor producten die al lang weer aan vervanging toe zijn.

Categorieën
Algemeen Huishouden

De eerste stappen tot besparen

De eerste stappen tot het gaan besparen bestaan voornamelijk uit het maken van doelstellingen;

 • Hoeveel wilt u besparen per maand? En wil ik daar dingen voor laten staan?
 • Wat krijg ik er voor terug? En weegt dat op tegen de bezuinigingen?
 • Waar wilt u zeker niet op gaan bezuinigen?
Categorieën
Energie

Milieu en energie

Steeds meer mensen gaan inzien dat het milieu beschermt moet worden omdat we anders onze nakomelingen met grote problemen op gaan zadelen. Bespaartips .net combineert het sparen van het milieu met tips die ook geld besparen.

Categorieën
Boodschappen

Besparen op Boodschappen

Geld besparen op uw boodschappen is een besparing die bijna dagelijks terug komt. Daarom besteden wij van bespaartips .net hier ook veel aandacht aan. Ondanks dat de prijzen van de dagelijkse boodschappen blijven stijgen (denk onder andere aan de BTW verhoging van 2012) valt er namelijk nog genoeg te bezuinigen in de supermarkt, en onze bespaartips zullen u daar bij gaan helpen.

Categorieën
Geld

Leningen en verzekeringen

Kunt u ook besparen op leningen en verzekeringen? Veel mensen kijken raar op als wij daar volmondig ja op zeggen. Bespaartips hebben juist in dit soort gevallen nut omdat de besparing maandelijks terugkomt. Eenmalig de bespaartips opvolgen levert u dus iedere maand extra geld op.

Categorieën
Kleding

Besparen op kleding

bespaar geld op kledingHoewel kleding niet dagelijks gekocht wordt, is het wel een van de grotere uitgaves. Iedereen heeft namelijk kleding nodig. Bespaartips .net zet hieronder wat tips voor u op een rij;

Om met een klein budget leuke kleding te kopen, moet je soms een beetje creatief zijn. Zo kun je kledingruil feestjes organiseren met vriendinnen. Op deze feestjes neemt iedereen een paar kledingstukken mee die zij niet meer dragen of die al een eeuwigheid in de kast liggen, maar nog nooit zijn gedragen.

Kleding ruilen

Jij kunt jouw kleding ruilen met die van een ander. Op die manier krijg je toch nieuwe kledingstukken en ruim je jouw kast ook eens lekker op. Hetzelfde kun je natuurlijk doen met schoenen, tassen en andere accessoires.

Tweedehands kledingwinkels

Je kunt natuurlijk ook eens kijken bij tweedehands kledingwinkels. Daar wordt vaak alleen kleding aangeboden die amper gedragen is en dus makkelijk nog een ronde mee kan gaan. Je kunt trouwens ook zelf je kleding naar dit soort winkels brengen, zodat zij deze voor je verkopen en je vaak de helft van het verkoopbedrag terugkrijgt.

Kleding hoeft niet altijd nieuw en duur te zijn. Er zijn genoeg mogelijkheden om te besparen op kleding.

Denk hierbij eens aan de volgende mogelijkheden:

 • Kleding die kapot is kun je zelf maken, zet er een leuk plaatje op. Dit wordt bij kinderen vaak gedaan als zij een broek kapot hebben gevallen.
 • Carnaval hoeft niet te betekenen dat je kleding moet gaan kopen, kijk of je oude kleding hebt liggen en ga er zelf wat leuks van maken.
 • Tweedehandskleding is ook goede kleding, ga eens naar markten of naar speciale winkeltjes om te kijken wat hier zoal te verkrijgen is.
 • Er zijn veel outlet shops waar je goedkoop aan merkkleding kunt komen tot wel 70% korting.
 • Als je jongere kinderen in de familie hebt, geef de kleding dan door, zodat zij geen  nieuwe kleding aan hoeven te schaffen.
 • Wees zuinig op je kleding, zorg dat je er lang mee kunt doen.
 • Wissel kleding af, misschien heb je een broer of zus waar je kleding mee kunt wisselen, op deze manier zie je er toch iedere keer anders uit zonder nieuwe kleding aan te schaffen.
 • Stel een vast bedrag beschikbaar per maand wat je aan kleding mag besteden. Bespaar je een keer een maand wat geld, dan kun je dit sparen of de volgende maand iets duurders kopen.
 • Een lange spijkerbroek waar knieën van kapot zijn, is te verfraaien met leuke lappen of je maakt er een korte(re) broek van.
 • Voor speciale gelegenheden kleding huren in plaats van kopen.
 • Voor een musical bijvoorbeeld kleding lenen voor kinderen kan dat heel goed.
 • Geen geld voor nieuwe kleding, en wil je toch wat anders? Zet dan een gekleurde rits, gekleurde knopen of een blik vangende applicatie op je broek, trui of blouse.
 • Koop garen in de aanbieding en laat oma truien, mutsen en dassen breien.
 • Koop kleding in de uitverkoop koop in de lente een winterjas en hang hem zolang weg, vaak zijn de jassen te koop met 50% korting of meer.
Categorieën
Geld

Geld besparen

sparen

Geld besparen wie wil dat niet? Het is tegenwoordig een must om geld te besparen op verschillende producten en diensten. Wat is geld besparen nu eigenlijk? Het blijkt een ruim begrip en daar vallen heel veel dingen onder.

Dezelfde vakantie voor minder geld

Niet alleen het besparen op uw vaste lasten levert u geld op. Als je op vakantie gaat kun je ook veel geld besparen. U kunt voor u weg gaat alle hotels vergelijken maar ook vakantiehuisjes, of All inclusive vakantie’s. Je kunt het zo gek niet bedenken, tegenwoordig kun je je reis zo plannen en als je het goed aanpakt veel geld besparen.

Categorieën
Vastelasten

Bespaar op uw maandelijkse lasten

geldbesparen

Een huishouden draaiende houden is duur, maar dit hoeft niet als u maar weet waar u op kunt besparen. De basisbehoeften zijn nog altijd elektriciteit, gas en water. De behoeften die daarna komen zijn uw boodschappen, en het genot van internet en tv.

Besparen op telecom

U kunt besparen op het abonnement van uw tv en internet. Vast bellen is eigenlijk geen levensbehoefte en de meeste mensen gebruiken hun mobiele telefoon hiervoor.

Categorieën
Boodschappen

Stel uw budget in en boodschappenlijst

boodschappenlijst

Niet iedereen heeft de luxe om zich van alles te kunnen permitteren. Daarom beginnen mensen ook wel met het consuminderen. En met consuminderen bespaar je op je boodschappen.

Hoe doe je dat eigenlijk? Het beste wat je kunt doen is berekenen wat het budget is voor de komende maand, en maak aan de hand daarvan een boodschappenlijstje op.

Categorieën
Boodschappen

Ga voor grootverpakkingen

grootverpakking-wasmiddel

U ziet ze wel de folders die ééns per week bij u op de deurmat vallen. Doe hier uw voordeel mee want in deze folders staan genoeg producten waar u op kunt besparen. De ene portemonnee is de andere niet dus zijn er mensen die moeite hebben om van het weinige geld dat ze overhouden rond te komen.

Categorieën
Vastelasten Vergelijken

Besparen door te vergelijken

Je wilt graag besparen. Ok, je kunt de verschillende vergelijkingssites afgaan om zo de goedkoopste vaste lasten te vinden. Door over te stappen naar een goedkopere energieleverancier kun je al snel een paar tientjes besparen… 

Categorieën
Boodschappen Energie Geld Huishouden Studenten

Deel je bespaartips op Bespaartips.net

Deel je bespaartips op Bespaartips.net. Dat is de boodschap. Door je bespaartips te delen kun je veel mensen helpen met besparen.

Categorieën
Energie

Energie vergelijken en overstappen van energieleverancier

Bij het zoeken naar een goedkopere energieleverancier is energie vergelijken de beste manier om een duidelijk antwoord te krijgen op uw vraag. Er zijn veel verschillende energieleveranciers, daar komt nog eens bij dat ze gezamenlijk al snel honderden aanbiedingen hebben. Voor ieder wat wilt moeten ze gedacht hebben daar bij die energieleveranciers.

De energieprijzen van de energieleverancier spelen de belangrijkste rol voor het bepalen van de uiteindelijke energierekening. Omdat de energieprijzen van de energieleveranciers op meerdere vlakken kunnen verschillen is het raadzaam om van te voren eerst een prijsvergelijking te maken op basis van uw eigen energieverbruik.

Wie een laag energieverbruik heeft kan het beste kiezen voor een energieleverancier met een wat hogere energieprijs. Daar staat dan tegenover dat de prijs voor het maandelijkse vastrecht weer wat lager is. Mensen die een hoog energieverbruik hebben kunnen beter kiezen voor een energieleverancier met wat lagere energieprijzen. In dat geval is het vastrecht wel weer wat hoger, maar die kosten verdiend u weer terug omdat de energieprijs lager is.

Door gebruik te maken van aanbiedingen kunt u vaak extra veel geld besparen. Er zijn nog meer zaken waar u mee rekening moet houden als u kiest voor een andere energieleverancier. Energieleveranciers hebben veel aanbiedingen. Vaak zijn dit aanbiedingen die alleen het eerste jaar geldig zijn. Als de kortingsperiode is verstreken krijgt u weer het reguliere tarief en dat kan er weer voor zorgen dat u meer moet betalen dan u het eerste jaar deed. Het is dus zaak dat u op tijd weer kiest voor een andere energieleverancier. Zodoende hoeft u niet na het eerste jaar ineens weer meer te betalen.

Als u ieder jaar overstapt van energieleverancier krijgt u bovendien steeds weer opnieuw een aantrekkelijke korting aangeboden die u niet krijgt als u klant blijft bij dezelfde energieleverancier. Niet overstappen is eigenlijk zonde van het geld. Immers de energie die u geleverd krijgt is gewoon hetzelfde. Alleen de prijs is lager.

Het beste is dus om ieder jaar opnieuw een energievergelijking te maken en steeds te blijven overstappen naar de goedkoopste energieleverancier want alleen dan profiteert u het meeste van de voordelen die de vrije energiemarkt met zich heeft meegebracht.

Kwaliteit is ook belangrijk dus kijk niet alleen naar de laagste prijs. Bekijk ook op basis van reviews wie de beste energieleverancier is en bereken dan uw voordeel tov uw eigen energieleverancier.