geldbesparen

Een huishouden draaiende houden is duur, maar dit hoeft niet als u maar weet waar u op kunt besparen. De basisbehoeften zijn nog altijd elektriciteit, gas en water. De behoeften die daarna komen zijn uw boodschappen, en het genot van internet en tv.

Besparen op telecom

U kunt besparen op het abonnement van uw tv en internet. Vast bellen is eigenlijk geen levensbehoefte en de meeste mensen gebruiken hun mobiele telefoon hiervoor. Een standaard abonnement voor uw tv en internet ligt rond de 30 euro. Dit abonnement word duurder wanneer u kiest voor sneller internet en een extra zenderpakket. Maar hoe vaak kijkt u tv en hoe vaak internet u?. Als u fulltime werkt betekent dit dat u pas in de avonduren nadat u uw dagelijkse dingen in huis heeft gedaan toe bent aan het kijken van tv-programma’s.

Vergelijk daarom verschillende providers en hun aanbod. Kabelinternet is in de regel duurder dan internet via adsl. Voor een gemiddeld pakket voor internet en tv bent u bij Ziggo ongeveer 54 euro per maand kwijt. Maar een provider in ADSL zoals een Telfort of KPN vraagt daar 33 euro voor. Dat is een verschil van ruim 20 euro per maand en op jaarbasis scheelt dat u 240 euro. Dat kunt u weer gebruiken voor andere dingen.

Op energie en gas besparen

Op water kunt u helaas niet besparen daar is niets aan te doen omdat Vitens daar bedragen voor vaststelt op basis van uw waterverbruik. Op uw elektriciteitsrekening kunt u wel weer besparen, deze besparing kan jaarlijks oplopen tot een paar honderd euro. Veel mensen durven die overstap naar een andere aanbieder niet te maken omdat ze denken dat er veel rompslomp bij komt kijken. Maar een energieleverancier of vergelijkingssite bied in dat geval altijd een overstapservice aan. Let ook goed op waar u een vergelijking maakt voor uw elektriciteitsrekening. Want een officiële Opel dealer vraagt nu eenmaal meer voor zijn auto’s dan een regulier autobedrijf en zo is dat ook met een energieleverancier die zijn energieproduct aanbied.

Tank bij onbemande tankstations

Op tanken kunt u ook besparen er zijn de laatste jaren steeds meer onbemande tankstations bij gekomen die minder vragen voor een liter diesel of benzine. Dit scheelt per liter misschien een dubbeltje en dat lijkt niet veel maar ook hier zit een besparing in. Het vergelijken van autoverzekeringen kan ook lonend blijken. Er zijn veel zogenoemde direct writers die geheel online werken en daarom een goedkopere autoverzekering kunnen aanbieden.

Zorgverzekering hoeft niet duur te zijn

Iedere consument is verplicht zich te verzekeren voor zorg. Een zorgverzekering vergelijken is daarom ook een must. De prijzen voor een dergelijke verzekering verschillen ook enorm onderling. Ook hier geldt weer dat u een vergelijking kunt maken. De besparing hierin levert u ook weer een paar tientjes per maand op. Op jaarbasis dus ook weer een paar honderd euro minder aan zorgverzekering.

Wanneer u bovenstaande informatie goed heeft gelezen kunt u zelf wel concluderen dat uw besparing op uw maandelijkse lasten een besparing kan opleveren van ongeveer 1000 euro per jaar. En dat is veel geld wees daarom aardig voor uw portemonnee en begin met het besparen op uw vaste lasten.

(Visited 72 times, 1 visits today)