0 Comments
Power.nl screenshot
success 100%

Gas en licht (elektriciteit) hebben we allemaal nodig. Maar gas en licht is niet gratis. Gas en licht krijg je geleverd door je energieleverancier en de kosten van gas en licht worden middels een energierekening in rekening gebracht. De energierekening ontvang je maandelijks.

Een groot deel van het maandelijks inkomen besteden we aan onze energierekening. Het is goed om te weten welke energieleverancier het beste past bij jouw verbruik en voorkeuren.

Energieleveranciers rekenen de geleverde energie af op hoeveel gas en licht je hebt verbruikt. Energieleveranciers meten dat via een energiemeter. Die vind je in de meterkast. Gas wordt gemeten in kubieke meter m3 en licht/elektriciteit wordt gemeten in kilo Watt per uur kWh. Afhankelijk van hoeveel “energie” je hebt verbruikt stelt de energieleverancier de energierekening op. Omdat energie vervoerd moet worden door kabels en leidingen kunnen energieleveranciers hier door hun zelf te bepalen kosten voor in rekening brengen.

Hoe je het ook wend of keert. Gas en licht kosten gewoon veel geld. En als je geld je lief is, kies dan voor een goedkoper alternatief. Check het kopje energie in het hoofdmenu om alle energie acties te bekijken en te vergelijken.

 

 

Leave a Reply