Categorieën
Boodschappen

Bespaartips voor het doen van boodschappen

Van harte gefeliciteerdHet doen van boodschappen is niet altijd even goedkoop, zeker niet als je bijvoorbeeld geregeld vlees eet of kiest voor kant en klare verpakkingen uit de supermarkt. Dit maakt de boodschappen echter wel een goede kostenpost om te besparen.

In dit artikel geven we je handige bespaartips voor het besparen op de boodschappen. Allereerst is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben, hoeveel je maandelijks uitgeeft aan frisdrank, aan vleeswaren en andere vaste producten. Zo wordt het makkelijker om in te zien, waarop je nog kunt besparen. Tegenwoordig bestaan er verschillende apps om dit in kaart te brengen, maar je kunt vanzelfsprekend ook kiezen voor een ouderwets, handgeschreven boekhouding.

#1: Koop onbewerkte producten

Wellicht heb je deze tip al eens gehoord: koop zo min mogelijk voorgesneden groenten, geen zakken met sla, geen yoghurt of kwark met een smaakje, liever geen thee in zakjes en bijvoorbeeld geen koffiepads voor apparaten. Hoewel dit het koken van eten en drinken een stuk makkelijker kan maken, geldt vaak dat des te meer een product bewerkt is, des te duurder het ook wordt. Door zelf je groenten te snijden, zelf koffie te zetten of bijvoorbeeld wat limonade door de kwark te mengen, kun je op deze manier maandelijks flink besparen.

#2: Doe het zelf in de keuken

De pakjes in de supermarkt lijken altijd erg aantrekkelijk, omdat het je weinig tijd kost om het avondeten te bereiden. Toch zijn dergelijke pakjes vaak veel duurder, dan wanneer je een saus zelf maakt. Neem in plaats van een pot met voorbereide pastasaus bijvoorbeeld een aantal tomaten, een gesnipperd uitje en Italiaanse kruiden om zelf je eigen saus te maken. Dit kost je weliswaar meer tijd, maar bespaart op de kosten en is daarnaast een stuk lekkerder en gezonder! Zeker als je kiest voor verse producten. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het maken van een overheerlijke groente- of kippensoep.

Categorieën
Boodschappen

Besparen op Boodschappen

Geld besparen op uw boodschappen is een besparing die bijna dagelijks terug komt. Daarom besteden wij van bespaartips .net hier ook veel aandacht aan. Ondanks dat de prijzen van de dagelijkse boodschappen blijven stijgen (denk onder andere aan de BTW verhoging van 2012) valt er namelijk nog genoeg te bezuinigen in de supermarkt, en onze bespaartips zullen u daar bij gaan helpen.

Categorieën
Boodschappen

Stel uw budget in en boodschappenlijst

boodschappenlijst

Niet iedereen heeft de luxe om zich van alles te kunnen permitteren. Daarom beginnen mensen ook wel met het consuminderen. En met consuminderen bespaar je op je boodschappen.

Hoe doe je dat eigenlijk? Het beste wat je kunt doen is berekenen wat het budget is voor de komende maand, en maak aan de hand daarvan een boodschappenlijstje op.

Categorieën
Boodschappen

Ga voor grootverpakkingen

grootverpakking-wasmiddel

U ziet ze wel de folders die ééns per week bij u op de deurmat vallen. Doe hier uw voordeel mee want in deze folders staan genoeg producten waar u op kunt besparen. De ene portemonnee is de andere niet dus zijn er mensen die moeite hebben om van het weinige geld dat ze overhouden rond te komen.

Categorieën
Boodschappen Energie Geld Huishouden Studenten

Deel je bespaartips op Bespaartips.net

Deel je bespaartips op Bespaartips.net. Dat is de boodschap. Door je bespaartips te delen kun je veel mensen helpen met besparen.