Categorieën
Energie

Is het gebruik van een energievergelijker handig?

Het gebruik van een energievergelijker is handig omdat u binnen een minuut weet hoeveel u besparen kunt. Nog veel te veel consumenten zitten al jaren bij de huidige energieleverancier. Dat kan uiteenlopende redenen hebben. Maar dit is vooral omdat het energie vergelijken voor hun geen voorrang heeft. Ze doen zelf veel aan energie besparen en denken dat dat voldoende is.

Alleen bezuinigen is niet voldoende

Spreekt u iemand die nog nooit is overgestapt? Dan zeggen ze meestal o maar ik betaal al jaren hetzelfde bedrag. En ik bezuinig zoveel mogelijk op energie en gas. Dat is natuurlijk een goed begin want bezuinigen betekent minder betalen. Maar daar stopt het niet, het beste is in hun geval om ook de prijzen eens goed te bekijken. Als zij de prijzen van andere energieleveranciers raadplegen dan zien ze meteen hoe hoog hun voordeel kan zijn.

Houdt u ook van vastigheid?

Sommigen zijn trots dat ze al jaren bij dezelfde energieleverancier zitten. Ze hebben veelal ook een vaste verzekeringsadviseur. Vastigheid houdt ze dus gebonden. De verzekeringen lopen door en als er eens wat is dan kunnen ze de adviseur bellen. De vaste lasten worden elke maand afgeschreven en ze hebben er geen omkijken naar. Maar de drang naar vastigheid en stabiliteit kost deze groep consumenten wel geld.

Bespaar op uw maandelijkse vaste lasten

We betalen elke maand de hypotheek, verzekeringen, en de energiekosten. Maar erop besparen kan al deze kosten flink verlagen. De hypotheeklasten kunnen niet verlaagd worden deze worden over een tijdsbestek van 30 jaar afbetaalt. Maar op uw verzekeringen en uw energiekosten kunt u nog meer besparen. Ga zelf eens aan de slag en maak opnieuw een berekening. Op uw autoverzekering en zorgverzekering kunt u al een paar honderd euro besparen. Deze kunnen eenmaal per jaar gewijzigd worden. Dat wil zeggen: De meeste autoverzekeringen kennen een looptijd van een jaar. Ook uw zorgverzekering kunt u één keer per jaar aanpassen. Zoek maar eens naar een soortgelijke verzekering bij andere verzekeraars.

Houdt de tarieven van de energieleveranciers in de gaten

Energie vergelijken kan elke dag en overstappen kan na het verlopen van het energiecontract. Stel dat u diegene bent die nooit eerder is overgestapt. Dan loopt uw energiecontract al een hele poos. In dat geval kunt u dus overstappen. Check uw energiecontract eens en bekijk de einddatum. Na deze datum mag u kosteloos overstappen. Zoek uw verbruik en neem deze bij de hand. Want op basis van uw verbruik kunt u een precieze berekening maken. Er zijn meer dan 40 energie aanbieders.

Voor het eerst beginnen met energie vergelijken

Voor het eerst begonnen met energie vergelijken? Dan kunt u flink wat geld besparen. U zult in eerste instantie denken dat uw ogen u bedriegen. Want u zult zien dat u bijvoorbeeld €600 besparen kunt. En u denkt bij u zelf: Dat is wel erg veel dat klopt niet. Maar in al die jaren dat u nooit bent overgestapt is er flink wat veranderd. En de prijzen zijn daarmee ook verandert. Over het algemeen kunt u elk jaar wel besparen op energie en gas. Energieleveranciers concurreren met elkaar.

Twintig jaar geleden en nu

Ze moeten namelijk ook wel, want als een concurrent veel lagere tarieven biedt dan stapt een klant over. En de andere energieleveranciers kunnen dan niet anders dan hun tarieven ook te verlagen. Er is de laatste 20 jaar zoveel veranderd. Ook op internet gebied, in 1997 was internetten lang niet zo normaal zoals dat nu is. Toen kwam het internet juist net op. Er begon veel te veranderen en sinds het millennium veranderde de gulden naar euro. En datzelfde zien we nu gebeuren met de cryptomunten zoals de bitcoin en ether. In de jaren rondom het millennium en erna was energie vergelijken ook ondenkbaar.

Totdat we vanaf 2004 zelf mochten kiezen welke energieleverancier onze energielevering mag verzorgen. We kregen inzage in de tarieven en er kwamen onderlinge verschillen. En van deze verschillen kunnen wij gebruik maken sindsdien. Met een energievergelijking wordt duidelijk hoeveel geld we kunnen besparen. Stappen we over van de ene naar de andere energieleverancier? Dan houden we geld over. Dat betekent besparen op de energiekosten. En omdat de energiebelasting alweer verhoogd is, dan kunnen we in ieder geval nog besparen op de goedkoopste energieleverancier. Voor meer informatie over de energiebelasting bekijk energiebelasting.net.

Hoeveel voordeel kunt u behalen op uw energiekosten?

Ook al kunt u nog niet overstappen dan nog is het vergelijken van de energieleveranciers goed. Want u weet dan wat er te koop is en wat er mogelijk is. En zodra uw energiecontract wel verloopt dan kunt u daar uw voordeel mee doen. Dankzij het internet weten we waar we kunnen besparen. Aanbiedingen zoeken online is makkelijker dan zelf zoeken in een winkel. Met een energievergelijking en een bakje koffie kunt u op uw gemak de goedkoopste energieleverancier vinden. Het scheelt u al snel minimaal €250 op uw huidige energiekosten.

Categorieën
Energie

Geld verdienen met uw zonnepanelen

Zonnepanelen zijn populair. Duizenden mensen hebben al zonnepanelen aangeschaft om zo hun elektriciteitsverbruik tot het minimum te beperken. Sommige mensen wekken zoveel elektriciteit op dat ze er een aardig zakcentje mee verdienen.

Zonnepanelen worden steeds goedkoper en ook simpeler om te installeren. Hierdoor zakken de prijzen. Bent u eigenaar van zonnepanelen dan wilt u een zo voordelig mogelijk tarief voor de door u opgewekte elektriciteit. Het is daarom raadzaam om de tarieven van energie eens goed te vergelijken. Immers, u wilt een zo laag mogelijk levertarief, maar ook een zo hoog mogelijk tarief voor het terugleveren van de opgewekte elektriciteit aan het netwerk van uw energieleverancier.

Terugleververgoeding per energieleverancier

De vergoedingen voor het terug leveren van energie kunnen per aanbieder verschillen. Energieleveranciers mogen de hoogte van hun tarieven zelf bepalen. Hieronder ziet u de vergoedingen per leverancier. Doe er uw voordeel mee!

 

Energieleverancier Terugleververgoeding
Essent €0,08 per kWh*
Eneco €0,092 per kWh (vast tarief)
Energiedirect.nl €0,07 per kWh*
ENGIE Hetzelfde als het kale leveringstarief volgens het energiecontract.*
E.On €0,07 per kWh*
Nuon €0,07 per kWh*
Greenchoice €0,11 tot 10.000 kWh, daarna hetzelfde als het kale leveringstarief volgens het energiecontract.
Nederlandse Energie Maatschappij Hetzelfde als het kale leveringstarief volgens het energiecontract, inclusief btw, exclusief opslag duurzame energie en energiebelasting.
Budget Energie Hetzelfde als het kale leveringstarief volgens het energiecontract, inclusief btw, exclusief opslag duurzame energie en energiebelasting.
Oxxio Hetzelfde als het kale leveringstarief volgens het energiecontract.*

 

* = exclusief btw, opslag duurzame energie, energiebelasting en overheidskosten. De tarieven kunnen tussentijds verandert zijn. Check de actuele tarieven op www.vergelijk.com/energie.

 

Categorieën
Energie

Positieve energie van Engie!

Positieve over energie is een slogan van de energieleverancier Engie (voorheen Electrabel). Met ENGIE Opgewekt kiest u zelf waar uw energie vandaan komt en krijgt u scherpe tarieven. Daarbovenop ontvangt u tot € 150,- welkomstkorting! Bent u misschien van plan om zonnepanelen te kopen? Ook dan bent u bij Engie op het juiste adres. Heeft u vragen over de aanbiedingen van Engie? Vraag het aan Ellen, de virtuele medewerker van ENGIE. Stel uw vraag en Ellen probeert u zo goed mogelijk te helpen.

Categorieën
Energie

Energieprijzen vergelijken loont de moeite

Heb je weleens nagedacht om te besparen op energie? Door de energieprijzen van energieleveranciers te vergelijken kunt u al snel veel geld besparen. Hoeveel u precies kunt besparen hangt af van hoeveel energie u verbruikt. Is het verbruik hoog, dan zal de besparing hoogstwaarschijnlijk groter zijn dan wanneer u juist heel weinig energie verbruikt. Energieprijzen vergelijken loont de moeite, want ook als u niet zo veel energie verbruikt kunt u toch al snel een paar tientjes per maand besparen.

Op de website Energievergelijking.nl kunt u onafhankelijk energie vergelijken van alle verschillende energieleveranciers. Het mooie is dat Energievergelijking.nl ook alle aanbiedingen vergelijkt. Heeft u bijvoorbeeld een aantrekkelijke aanbieding gezien op tv en wilt u deze vergelijken met uw eigen energieleverancier, dan kunt u met Energievergelijking.nl precies berekenen hoeveel u kunt besparen.

De goedkoopste energieleverancier

Energieleveranciers hanteren niet alleen verschillende energieprijzen, maar ook verschillende voorwaarden die ook nog eens kunnen veranderen als u een hoog of juist een laag verbruik heeft. Hierdoor kan energie vergelijken van alle energieleveranciers best wel een lastig klus zijn. Toch werkt energie vergelijken met Energievergelijking.nl heel gemakkelijk en hebt u binnen enkele minuten de goedkoopste energieleverancier gevonden. De energievergelijker van Energievergelijking.nl beschikt namelijk over een aantal zeer slimme filteropties waardoor u heel gemakkelijk alle energieprijzen en aanbiedingen kunt vergelijken op basis van uw situatie en uw persoonlijke voorkeuren.

Gemakkelijk energie vergelijken en overstappen

Heeft u met energie vergelijken de goedkoopste energieleverancier gevonden, dan kunt u daarna zorgeloos overstappen. Energievergelijking.nl heeft een hele handige gratis energie overstapservice ontwikkeld waarmee u direct online kunt overstappen. Het mooiste komt nog. De energie vergelijk en overstapservice van Energievergelijking.nl is ook nog eens geheel kosteloos! U hoeft alleen maar de energieprijzen te vergelijken en te kiezen voor de goedkoopste energieleverancier. Wanneer dat is gebeurt hoeft u niets meer te doen. Energievergelijking.nl regelt voor u gratis de complete overstap inclusief het opzeggen van uw oude energiecontract. Wel zo gemakkelijk zonder gedoe!

Start nu met energie vergelijken en vind de voordeligste aanbiedingen van dit moment!

Categorieën
Energie

Energieleverancier kiezen: Waar op letten?  

Energieleveranciers willen graag nieuwe klanten werven en bieden daarom hoge welkomstkortingen aan. Door over te stappen van energieleverancier en te profiteren van deze kortingen kun je veel geld besparen. Maar naar welke energieleverancier moet je overstappen?

Energieleveranciers vergelijken
Met zoveel verschillende energieleveranciers is het soms lastig om te kiezen. Om erachter te komen welke energieleverancier het voordeligste contract aanbiedt kun je de verschillende leveranciers met elkaar vergelijken. Op basis van je huidige energieverbruik wordt berekend welk energiecontract het beste bij jouw woonsituatie past.

Stappen veel mensen over?
Uit onderzoek is gebleken dat 69% van de ondervraagden wel eens was overgestapt van energieleverancier, een ruime meerderheid. Nog belangrijker is dat van deze overstappers 90% zeer tevreden is, het proces was makkelijk en goed geregeld.

Check je oude energiecontract
Voordat je een nieuw contract afsluit moet je controleren wanneer je oude contract afloopt, let hierbij ook op de opzegtermijn en een eventuele opzegboete. De meeste energieleveranciers houden een opzegtermijn van 30 dagen aan, alleen moet het contract daarna wel afgelopen zijn; als je overstapt voordat het oude contract is afgelopen kan de energieleverancier een opzegboete in rekening brengen die hoog kan oplopen.

Kosteloos overstappen
Als je een opzegboete wilt vermijden kun je vanaf 6 tot 8 weken voor het einde van je contract overstappen naar een nieuwe energieleverancier, de nieuwe energieleverancier neemt het contract in dit geval kosteloos over na de einddatum van je huidige contract. Een paar energieleveranciers zijn bereid om een opzegboete over te nemen als je bij hen een nieuw energiecontract afsluit, dit zijn echter uitzonderlijke gevallen dus controleer dit goed om te voorkomen dat je de boete toch zelf moet betalen.

Groene of grijze stroom?
Wil je bijdragen aan een schoner milieu? Dan kun je kiezen voor een energieleverancier die alleen groene stroom levert. Als je geen voorkeur hebt kun je uit alle energieleveranciers kiezen. De keuze voor groene of grijze stroom hoeft geen effect te hebben op de prijs die je betaalt.

Contractduur kiezen
Er bestaan verschillende contracten; voor onbepaalde tijd, voor 1 jaar of voor meerdere jaren. De tarieven voor een meerjarig contract liggen meestal iets lager dan voor contracten met een kortere looptijd, maar bij een 1 jarig contract kun je ieder jaar profiteren van een nieuwe welkomstkorting door opnieuw over te stappen. Let bij het vergelijken op dat de korting is het totaaltarief is verwerkt zodat je kunt vergelijken welk contract uiteindelijk het voordeligst is.

Categorieën
Energie

Bespaartips voor het besparen op energie

Er zijn voldoende bespaartips om jaarlijks heel wat te besparen op de verbruikte energie in huis. Als je bewust met energie omgaat houd je zelf meer geld over aan het eind van het jaar en draag je bij aan de verbetering van het klimaat. In dit artikel geven we je een aantal van deze bespaartips, zodat je direct kunt beginnen met het besparen op de kosten van energie. Ga jij met het overgehouden budget voor een vakantie? Een dagje weg? Of kies je bijvoorbeeld voor een nieuwe televisie?

Bespaartip 1: vermijd gloeilampen in je huis
Hoewel de conventionele gloeilampen fraai kunnen staan in je huis, zijn ze in veel woningen een van de grootste stroomverbruikers. Wanneer je wilt besparen op de energiekosten, is het raadzaam om te kiezen voor spaarlampen.

Direct aan de slag? Ga naar energievizier.nl voor energie besparende verlichting.

Bespaartip 2: installeer tochtwering bij deuren en ramen
Zeker in de winter kan het sterk aan te bevelen zijn om tochtwering bij ramen en deuren te installeren. De koude lucht van buiten zorgt ervoor dat je meer energie moet verbruiken voor het verwarmen van je huis. Met tochtwering bij ramen en deuren wordt deze koude lucht buiten de deur gehouden.

Bespaartip 3: laat je was buiten drogen
In de zomer is het zonde om gebruik te maken van een wasdroger, omdat de was ook buiten kan drogen. ’s Winters is dit logischerwijs lastiger en kun je de wasdroger blijven gebruiken. Een wasdroger gebruikt veel energie, wat in de zomer niet nodig is. Niet alleen houd je zo geld over aan het eind van de maand, ook krijgt de was een frisse geur als het buiten droogt.

Bespaartip 4: haal opladers uit het stopcontact
Opladers die je niet gebruikt voor het opladen van een telefoon of laptop kun je het beste uit het stopcontact halen om te besparen op energie. Zeker oudere opladers verbruiken veel energie, ook als deze niet gebruikt worden.

Categorieën
Energie

Isoleer uw huis

Denkt u dat het besparen op energie een onmogelijke zaak is omdat u al klant bent bij de goedkoopste energieleverancier en omdat ook al zonnepanelen op uw dak hebt geïnstalleerd? Denk ook eens aan de isolatie van uw huis. Want door een goede isolatie kunt u namelijk nog veel meer geld besparen. Veel mensen hebben nog steeds oude kozijnen die niet zo goed geïsoleerd zijn als de nieuwe standaard. Als u in het bezit bent van een eigen huis, dan weet u waarschijnlijk wel dat uw energielabel een belangrijke waardefactor is geworden. Hoe beter uw huis is beschermt tegen tocht en kou hoe hoger de waarde!

Geïsoleerde kozijnen

Kies daarom voor geïsoleerde kozijnen van een gerenommeerd profielmerk. Net zo belangrijk als het profiel is de manier van montage voor het isolerend vermogen van het totaalproduct. Neem eens een kijkje bij All Window voor goede kwaliteit kozijnen voor een vriendelijke prijs. Er loopt momenteel ook een kozijnen aanbieding waarbij nieuwe klanten gratis horren krijgen aangeboden bij de aanschaf van nieuwe kozijnen.

Categorieën
Energie

Goedkoopste energie? Vergelijk!

Steeds meer mensen zijn op zoek naar manieren om te besparen op de maandelijkse vastelasten. Een makkelijke manier om te besparen op de vastelasten is door te vergelijken. Door bijvoorbeeld alle energieleveranciers met elkaar te vergelijken kun je zien welke de goedkoopste is. En dat kan al snel veel geld opleveren. Althans als u nog nooit bent overgestapt. Volgens onderzoek van de NMa wat nu de ACM is, blijkt dat de meeste huishoudens in Nederland veel geld kunnen besparen. Ruim 70% van alle huishoudens heeft te maken met hoge energiekosten. Dat komt omdat de energieprijzen stijgen en doordat we steeds meer energie verbruiken. Toch zijn dit niet de belangrijkste redenen. De belangrijkste reden waarom de meeste mensen teveel betalen is omdat ze een verouderd energiecontract hebben. Hierdoor betalen ze onnodig veel te veel voor energie en dat is natuurlijk eeuwig zonde.

 

Categorieën
Energie

Besparen op energiekosten

Geld besparen kan iedereen, maar waar kunt u nu geld op besparen? Natuurlijk op de energierekening. Er zijn verschillende energieleveranciers welke u veel geld af willen pakken. Waarom? Zij vragen een hoger bedrag dan andere leveranciers. Daar kunt u als particulier of zakelijke klant een stokje voor steken. Het gaat er om dat u energie gaat besparen en daardoor ook geld gaat besparen.

Bespaartips.net zet wat voorbeelden voor u op een rij;

Categorieën
Energie

Milieu en energie

Steeds meer mensen gaan inzien dat het milieu beschermt moet worden omdat we anders onze nakomelingen met grote problemen op gaan zadelen. Bespaartips .net combineert het sparen van het milieu met tips die ook geld besparen.

Categorieën
Boodschappen Energie Geld Huishouden Studenten

Deel je bespaartips op Bespaartips.net

Deel je bespaartips op Bespaartips.net. Dat is de boodschap. Door je bespaartips te delen kun je veel mensen helpen met besparen.

Categorieën
Energie

Energie vergelijken en overstappen van energieleverancier

Bij het zoeken naar een goedkopere energieleverancier is energie vergelijken de beste manier om een duidelijk antwoord te krijgen op uw vraag. Er zijn veel verschillende energieleveranciers, daar komt nog eens bij dat ze gezamenlijk al snel honderden aanbiedingen hebben. Voor ieder wat wilt moeten ze gedacht hebben daar bij die energieleveranciers.

De energieprijzen van de energieleverancier spelen de belangrijkste rol voor het bepalen van de uiteindelijke energierekening. Omdat de energieprijzen van de energieleveranciers op meerdere vlakken kunnen verschillen is het raadzaam om van te voren eerst een prijsvergelijking te maken op basis van uw eigen energieverbruik.

Wie een laag energieverbruik heeft kan het beste kiezen voor een energieleverancier met een wat hogere energieprijs. Daar staat dan tegenover dat de prijs voor het maandelijkse vastrecht weer wat lager is. Mensen die een hoog energieverbruik hebben kunnen beter kiezen voor een energieleverancier met wat lagere energieprijzen. In dat geval is het vastrecht wel weer wat hoger, maar die kosten verdiend u weer terug omdat de energieprijs lager is.

Door gebruik te maken van aanbiedingen kunt u vaak extra veel geld besparen. Er zijn nog meer zaken waar u mee rekening moet houden als u kiest voor een andere energieleverancier. Energieleveranciers hebben veel aanbiedingen. Vaak zijn dit aanbiedingen die alleen het eerste jaar geldig zijn. Als de kortingsperiode is verstreken krijgt u weer het reguliere tarief en dat kan er weer voor zorgen dat u meer moet betalen dan u het eerste jaar deed. Het is dus zaak dat u op tijd weer kiest voor een andere energieleverancier. Zodoende hoeft u niet na het eerste jaar ineens weer meer te betalen.

Als u ieder jaar overstapt van energieleverancier krijgt u bovendien steeds weer opnieuw een aantrekkelijke korting aangeboden die u niet krijgt als u klant blijft bij dezelfde energieleverancier. Niet overstappen is eigenlijk zonde van het geld. Immers de energie die u geleverd krijgt is gewoon hetzelfde. Alleen de prijs is lager.

Het beste is dus om ieder jaar opnieuw een energievergelijking te maken en steeds te blijven overstappen naar de goedkoopste energieleverancier want alleen dan profiteert u het meeste van de voordelen die de vrije energiemarkt met zich heeft meegebracht.

Kwaliteit is ook belangrijk dus kijk niet alleen naar de laagste prijs. Bekijk ook op basis van reviews wie de beste energieleverancier is en bereken dan uw voordeel tov uw eigen energieleverancier.