Er zijn voldoende bespaartips om jaarlijks heel wat te besparen op de verbruikte energie in huis. Als je bewust met energie omgaat houd je zelf meer geld over aan het eind van het jaar en draag je bij aan de verbetering van het klimaat. In dit artikel geven we je een aantal van deze bespaartips, zodat je direct kunt beginnen met het besparen op de kosten van energie. Ga jij met het overgehouden budget voor een vakantie? Een dagje weg? Of kies je bijvoorbeeld voor een nieuwe televisie?

Bespaartip 1: vermijd gloeilampen in je huis
Hoewel de conventionele gloeilampen fraai kunnen staan in je huis, zijn ze in veel woningen een van de grootste stroomverbruikers. Wanneer je wilt besparen op de energiekosten, is het raadzaam om te kiezen voor spaarlampen.

Direct aan de slag? Ga naar energievizier.nl voor energie besparende verlichting.

Bespaartip 2: installeer tochtwering bij deuren en ramen
Zeker in de winter kan het sterk aan te bevelen zijn om tochtwering bij ramen en deuren te installeren. De koude lucht van buiten zorgt ervoor dat je meer energie moet verbruiken voor het verwarmen van je huis. Met tochtwering bij ramen en deuren wordt deze koude lucht buiten de deur gehouden.

Bespaartip 3: laat je was buiten drogen
In de zomer is het zonde om gebruik te maken van een wasdroger, omdat de was ook buiten kan drogen. ’s Winters is dit logischerwijs lastiger en kun je de wasdroger blijven gebruiken. Een wasdroger gebruikt veel energie, wat in de zomer niet nodig is. Niet alleen houd je zo geld over aan het eind van de maand, ook krijgt de was een frisse geur als het buiten droogt.

Bespaartip 4: haal opladers uit het stopcontact
Opladers die je niet gebruikt voor het opladen van een telefoon of laptop kun je het beste uit het stopcontact halen om te besparen op energie. Zeker oudere opladers verbruiken veel energie, ook als deze niet gebruikt worden.

(Visited 74 times, 1 visits today)