Van harte gefeliciteerdHet doen van boodschappen is niet altijd even goedkoop, zeker niet als je bijvoorbeeld geregeld vlees eet of kiest voor kant en klare verpakkingen uit de supermarkt. Dit maakt de boodschappen echter wel een goede kostenpost om te besparen.

In dit artikel geven we je handige bespaartips voor het besparen op de boodschappen. Allereerst is het belangrijk om voor jezelf duidelijk te hebben, hoeveel je maandelijks uitgeeft aan frisdrank, aan vleeswaren en andere vaste producten. Zo wordt het makkelijker om in te zien, waarop je nog kunt besparen. Tegenwoordig bestaan er verschillende apps om dit in kaart te brengen, maar je kunt vanzelfsprekend ook kiezen voor een ouderwets, handgeschreven boekhouding.

#1: Koop onbewerkte producten

Wellicht heb je deze tip al eens gehoord: koop zo min mogelijk voorgesneden groenten, geen zakken met sla, geen yoghurt of kwark met een smaakje, liever geen thee in zakjes en bijvoorbeeld geen koffiepads voor apparaten. Hoewel dit het koken van eten en drinken een stuk makkelijker kan maken, geldt vaak dat des te meer een product bewerkt is, des te duurder het ook wordt. Door zelf je groenten te snijden, zelf koffie te zetten of bijvoorbeeld wat limonade door de kwark te mengen, kun je op deze manier maandelijks flink besparen.

#2: Doe het zelf in de keuken

De pakjes in de supermarkt lijken altijd erg aantrekkelijk, omdat het je weinig tijd kost om het avondeten te bereiden. Toch zijn dergelijke pakjes vaak veel duurder, dan wanneer je een saus zelf maakt. Neem in plaats van een pot met voorbereide pastasaus bijvoorbeeld een aantal tomaten, een gesnipperd uitje en Italiaanse kruiden om zelf je eigen saus te maken. Dit kost je weliswaar meer tijd, maar bespaart op de kosten en is daarnaast een stuk lekkerder en gezonder! Zeker als je kiest voor verse producten. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor het maken van een overheerlijke groente- of kippensoep.

(Visited 141 times, 1 visits today)