Geld besparen op uw boodschappen is een besparing die bijna dagelijks terug komt. Daarom besteden wij van bespaartips .net hier ook veel aandacht aan. Ondanks dat de prijzen van de dagelijkse boodschappen blijven stijgen (denk onder andere aan de BTW verhoging van 2012) valt er namelijk nog genoeg te bezuinigen in de supermarkt, en onze bespaartips zullen u daar bij gaan helpen.

Algemene bespaartips;

1. Veel mensen kopen nog steeds de A-merken terwijl vaak de huismerken uit dezelfde fabriek komen. Maar omdat er voor die merken prijsafspraken zijn gemaakt mag een supermarktketen alleen het product goedkoper verkopen als het onder het mom van een huismerk gaat. Probeer het huismerk eens en u zult zien dat ze vaak even lekker of even goed zijn als de door u gekochte A-merken. Omdat de huismerken vaak stukken goedkoper zijn dan de bekende merken staan de huismerken vaak iets lager in de schappen. Kijk dus wat vaker bij de producten die niet op ooghoogte staan. De goedkoopste merken van de meeste boodschappen staan meestal niet op ooghoogte maar onderin (of bovenin) op de schappen. Supermarkten gaan er van uit dat de meeste aankopen haastig worden gedaan. De consument zal dan eerder geneigd zijn de producten te nemen die op ooghoogte staan. Neem dus de tijd om uw boodschappen te doen. U zult zien dat u daardoor flink kan besparen.

2. Koop artikelen die lang houdbaar zijn (zoals wasmiddel) als het in de aanbieding is. Vaak scheelt u dat wel 25% op de totaalprijs. Deze producten worden namelijk vaak aangeboden onder het mom van; 2e voor de halve prijs. Maak echter alleen gebruik van deze aanbiedingen als u het product ook daadwerkelijk nodig hebt. Dus koop niet vijf weken achter elkaar 2 flessen wasmiddel. Ga na of u dit product nog genoeg in voorraad heeft voor bijvoorbeeld een kwartaal en of u grote hoeveelheden van het product wel lang genoeg kan bewaren. Dit soort aanbiedingen komt echt nog wel een keer voorbij!

3. Als een product langer houdbaar is dan is het ook voordeliger om in één keer een grote verpakking te nemen. Dit bespaart soms wel 10% op de aankoopsprijs ten opzichte van kleinere verpakkingen.

4. Kijk wekelijks de folders na van de supermarkten in de buurt en haal daar de aanbiedingen uit die u binnenkort nodig heeft. Kijk dan ook naar wat lager houdbaar is en sla dat eventueel alvast op in een voorraadkast. Schrijf ook in op iedere supermarktmailing die bij u in de buurt zit. Zo bent u altijd op de hoogte van de laatste aanbiedingen. Ook krijgt u op deze manier vaak extra aanbiedingen (tip; gebruik hiervoor een apart emailadres)

5. Als u meerdere supermarkten af gaat (zie punt 4) begin dan te winkelen bij de goedkoopste winkel en eindig bij de duurste. Meestal heeft u alles van uw lijstje al voordat u naar de duurste gaat (wat dan overigens niet meer nodig is).

6. Betaal de boodschappen contant en neem hiervoor iedere week een vast bedrag mee. Dit voorkomt dat u teveel uitgeeft en dat u aan het einde van de maand met een groot tekort aan huishoudgeld zit. Deze bespaartip is ok geschikt om geld uit te kunnen blijven geven als u  een klein budget huishoudgeld ter beschikking heeft. Pin gewoon 1 x per week en hou dat geld als weekbudget. Op die manier geef je nooit meer uit dan dat je hebt en zorg je ervoor dat je later in de maand ook nog geld op je rekening hebt staan.

7. Maak een boodschappenlijstje en blijf u daar consequent aan houden; dan koopt u alleen wat u nodig heeft.

8. Haal niet dagelijks boodschappen, maar doe het bijvoorbeeld één a twee keer in de week. Hoe vaker u in de supermarkt komt, hoe meer u in de verleiding komt om meer (of onnodige producten) te kopen. Probeer dus eens om één keer per week alle boodschappen tegelijk te doen. U zult zien dat u veel minder koopt dan normaal en dat het op termijn best wat geld bespaart. Door maar één keer naar de supermarkt te gaan dwingt u uzelf bewust na te denken over wat u wanneer gaat eten en kunt u een bepaald gerecht misschien wel twee keer eten om zo niets weg te hoeven gooien.

9. We weten allemaal hoe moeilijk het is om nee tegen de kinderen te zeggen; Doe daarom de boodschappen zo veel mogelijk zonder de kinderen. Het winkelwagentje blijft zo een stuk leger.

10. Ik weet dat het raar klinkt maar ga niet met een lege maag naar de supermarkt. Als u trek hebt bent u namelijk geneigd om onnodige voedselproducten te kopen. Als u met een hongergevoel boodschappen gaat doen, doet u veel meer impulsieve aankopen. Deze zijn vaak ook veel ongezonder. Zakken chips, donuts en ander lekkernijen.

Bespaartips voor verse producten;

1. Veel mensen grijpen in de schappen vaak gelijk naar bijvoorbeeld de voorgesneden groente. Het zelf snijden van groente kost u misschien iets van 5 minuten per keer, terwijl het zo maar een euro of anderhalf in aanschaf scheelt. Reken dit terug per uur en u zou 12 tot 18 euro per uur besparen.

2. Aan het eind van de dag worden versartikelen vaak voor een goedkopere prijs verkocht. Door iets voor sluitingstijd boodschappen te doen kunt u ook hier voordeel uit halen. Gebruik deze producten dan wel direct de zelfde dag.

3. Groente en fruit van het seizoen zijn goedkoper. Hetzelfde geldt vaak voor diepvriesproducten die vaak overigens dezelfde voedingswaarde hebben als verse groente. Hoewel de meeste groenten en veel fruitsoorten het hele jaar verkrijgbaar zijn, hebben groenten en fruit toch hun eigen seizoen. Als het het seizoen is voor bepaalde groenten- en fruitsoorten, betekent dit meestal dat ze goedkoop zijn, én vol vitaminen.

(Visited 60 times, 1 visits today)