lekker eten voor minder geld is nog lekkerderEten moeten we allemaal, maar de manier waarop we eten kopen verschilt eigenlijk van mens tot mens. Bespaartips .net zal hieronder een paar situaties tonen en gelijk kijken waarop men zou kunnen besparen. Als eerste het meest duidelijke voorbeeld; een alleenstaande man of vrouw die er een hekel aan heeft om te koken.

Omdat een dag niet eten niet tot de mogelijkheden behoort (lees; niet gezond is), gaan we er in dit voorbeeld van uit dat er iedere dag gegeten wordt. Vanwege het niet willen (of kunnen) koken wordt er vaak buiten de deur gegeten. Een dag in de week bij de snackbar, een andere dag bij de chinees een maaltijd halen en de overige dagen een kant en klare maaltijd bij de supermarkt inslaan. Dat dit niet gezond is voor de persoon in kwestie is wel duidelijk denk ik, en dat er op zijn of haar uitgaven veel te besparen valt is ook wel duidelijk. Het beste zou zijn om iedere week een keer een maaltijd voor 5 man te bereiden, en vervolgens vier van deze porties in te vriezen voor de komende weken. Als dat via een vast ritme gedaan wordt hoeft er maar 2 x in de week gekookt te worden om de hele week gezond en vooral stukken goedkoper te eten.

Geld besparen met eten is bij een gezin een stuk moeilijker. De bespaartips liggen hier zeker niet voor het oprapen, maar ook hier is het mogelijk om te besparen. Dat begint al bij het boodschappen doen. Op zich is daar veel geld te besparen. Omdat het te omslachtig is om hier neer te zetten kunt u dat terugvinden op; besparen op de dagelijkse boodschappen.

(Visited 54 times, 1 visits today)