Kom en leer besparenVoor veel studenten is het iedere maand hopen, dat ze aan het eind van de maand nog wat geld over hebben weten te houden voor cadeautjes, een avondje uit, etc. Zeker wanneer je op jezelf woont, is het leven vaak erg duur! Denk aan het doen van de boodschappen, het betalen van de huur voor je kamer of studio, het betalen van je studie en boeken, enzovoorts. Gelukkig zijn er een aantal handige bespaartips voor studenten om aan het eind van de maand wat over te houden!

Tip 1: doe boodschappen voor de hele week

Wanneer je naar de supermarkt gaat voor het doen van boodschappen word je continu verleid om naast de benodigde boodschappen een aantal extraatjes mee te nemen, zoals een zak chips, een reep chocolade, enzovoorts. Door eenmaal per week boodschappen te doen voor de hele week, voorkom je dat je meerdere keren per week verleid wordt door aanbiedingen, lekkernijen, etc. Hiermee kun je maandelijks een paar tientjes op de boodschappen besparen.

Tip 2: eet samen met een ander

Het is vaak erg lastig om voor één persoon te koken, waardoor je in veel gevallen eten over zal houden. Om te voorkomen dat eten weggegooid moet worden is het raadzaam om met meerdere mensen te eten. Dit is enerzijds een stuk gezelliger en maakt het anderzijds mogelijk om te besparen op de kosten voor boodschappen. Je kunt namelijk de ene keer bij jou eten en de andere keer bij iemand anders.

Tip 3: kies voor een avondje thuis

Wanneer je een avond gaat stappen met vrienden ben je vaak veel geld kwijt aan de entreekosten van een club en bijbehorende drankjes. Veel goedkoper is het om een gezellige avond thuis te houden. Koop een kratje bier, wat wijntjes en kies voor een goede film om de avond een invulling te geven. Zo kun je als student veel besparen!

(Visited 81 times, 1 visits today)