Waar krijg jij nou echt veel energie van? Wanneer jouw energiekosten betaalbaar blijven misschien? Bespaartips.net laat u namelijk op verschillende vaste lasten tips zien zodat u kunt besparen. En energie besparen hoort daar ook bij. Er zijn zoveel situaties waarbij je energie nodig hebt. En besparen op energie zorgt ervoor dat jij nooit teveel hoeft te betalen.

Energie besparen? Dan beginnen we toch met energie vergelijken?

Het eerste wat misschien bij jou opkomt is om te beginnen met het vergelijken van energie. Dat kan maar verbeter de wereld en begin bij jezelf was het toch? Als jij nou gewoon eens om je heen kijkt in huis. Waar zou jij dan energie kunnen besparen? Dat betekent dus minder energie gebruiken. Wij denken als eerste aan de wasmachine die draait een aantal keren per week. Als je nou eens slimmer zou gaan wassen, en dat betekent ook echt wachten tot die wasmand vol is. Dan hoef je de wasmachine minder vaak te gebruiken en bespaar je energie.

Verbruik simpelweg minder energie en bespaar maximaal

Hoe vaker jij jouw elektrische toestellen in huis gebruikt des te meer energie jij verbruikt. Het weer in Nederland is dan wel wisselvallig maar je kunt jouw was ook drogen binnenshuis, daarmee voorkom jij dat de wasdroger vaker dat werk uit handen neemt. Plus het feit dat je ook daar energie mee bespaart. De was ophangen is niet een energieverslindend karwei en zo gedaan. Bekijk de stopcontacten in je huis hoe groot is de kans dat daar nog een telefoonlader aan is gekoppeld? Trek die stekker eruit want dit neemt ongemerkt ook energie waarvoor jij betaalt.

Koop een standby killer

Elke stekker die je gebruikt hebt en die zijn nut heeft bewezen kun je er dus uittrekken. Als je s’avonds gaat slapen controleer dan ook of alle stekkers uit de stopcontacten zijn gehaald. Je kunt ook nog een stekkerdoos kopen waarop een aan/knop zit. Als je daar je televisie en andere audio-apparatuur aan gekoppeld hebt kun je op de uit knop drukken. Niet veel moeite en ook hier word er niet onnodig energie meer verbruikt.

Uit is dan ook echt in plaats van standby

Vaak als we tv of laptop hebben gebruikt en we zetten hem uit met de afstandsbediening dan gaan we er vanuit dat de tv ook echt uit is. De televisie blijft op dat moment in de standby modus staan en verbruikt gewoon energie. Daarom is de aanschaf van een stekkerdoos met standby killer heel handig. Want met één druk op de knop haal je alle toestellen/apparaten die daarop aangesloten zijn van het elektriciteitsnet af.

Alles gaat veel sneller tegenwoordig, ook het verbruiken van energie

Vroeger startte een computer niet zo snel op als nu dan duurde het even een paar minuten voordat je ook echt kon beginnen. Ook een computer heeft een standby functie dit is om het u als consument gemakkelijker te maken. Want met één druk op de knop verlaat de computer de standby functie en ben je gereed. Maar de computers van tegenwoordig starten al veel sneller op dan hun voorgangers, dus ook hier is het gebruik van een standby killer helemaal niet onverstandig.

Een energiezuinige variant op jouw huidige apparaat

Je kunt het jezelf ook makkelijker maken op een andere manier en dat is beginnen met het vervangen van oude apparatuur. Het is even een investering dat klopt maar wist je wel dat jouw oude koelkast die het overigens nog prima doet heel veel energie verbruikt? Een energiezuinige koelkast met een zuinig energielabel verbruikt bijna de helft minder aan energie dan jouw oude koelkast. Dat scheelt dus ook een flinke duit op jouw eindafrekening energie.

En dan nu: energie vergelijken

Door jouw energieverbruik nauwlettend in de gaten te blijven houden bespaar je toch honderden euro’s per jaar. Je hebt immers veel minder energie verbruikt dus is de kans ook groot dat je geld terug krijgt. Als je dan nu wel met energie vergelijken begint dan bespaar je weer op de leveringskosten van energie. Door de goedkoopste energieleverancier te kiezen die past bij jouw persoonlijke situatie bespaar jij nog eens extra. Hoeveel dat is hangt ervan af hoeveel je nu betaalt voor jouw energie. Met een energievergelijking op maat vindt jij snel uit wie jou de goedkoopste energie biedt.

 

(Visited 111 times, 1 visits today)