sparen

Geld besparen wie wil dat niet? Het is tegenwoordig een must om geld te besparen op verschillende producten en diensten. Wat is geld besparen nu eigenlijk? Het blijkt een ruim begrip en daar vallen heel veel dingen onder.

Dezelfde vakantie voor minder geld

Niet alleen het besparen op uw vaste lasten levert u geld op. Als je op vakantie gaat kun je ook veel geld besparen. U kunt voor u weg gaat alle hotels vergelijken maar ook vakantiehuisjes, of All inclusive vakantie’s. Je kunt het zo gek niet bedenken, tegenwoordig kun je je reis zo plannen en als je het goed aanpakt veel geld besparen. Omdat er weer een aantal dingen zijn veranderd in de wet en de belastingen krijgen we dit jaar minder vakantiegeld, uiteindelijk ga je er netto qua loon op vooruit maar het vakantiegeld word minder.

Dan moet je gaan herberekenen, wat wil je dit jaar? ga je voor een luxe vakantie met alles erop en eraan of ga je voor een budget-vakantie? Alles is mogelijk en door slim te zoeken bespaar je op je vakantie ook nog eens geld. Sluit ook het liefst online uw reisverzekering af dit is altijd goedkoper dan bij een reisbureau.

Er zijn veel consumenten die een doorlopend krediet afsluiten om een aanschaf van meestal een luxe product te kunnen voldoen. Dit hoeft niet persé luxe te zijn dit kan natuurlijk ook voor het schoolgeld voor één van uw kinderen zijn. Maar feit is dat een groot gros in Nederland een krediet heeft. Daar betaalt u ontzettend veel rente over. Wanneer u een consumptief krediet heeft betaalt u in de regel een rente van 4,7% tot en met 15%. Dat is veel geld wat u maandelijks extra kwijt bent. Verstandig is wanneer uw portemonnee het toelaat om dit zo snel mogelijk af te lossen. Vuistregel is eigenlijk: Begin bij voorbaat al niet aan een krediet.

Bespaar op autorijden

U kunt ook besparen op het autorijden, in de eerste instantie op de verzekering maar u kunt ook nadenken om kleiner te gaan rijden. Een kleiner model zorgt voor de grootste besparing, die besparing zit hem naast de autoverzekering in de wegenbelasting maar ook de brandstofkosten. Een kleiner model auto is nu eenmaal zuiniger. Wanneer je een kleine auto vergelijkt met een grotere auto dan kan het u op jaarbasis gemiddeld €2000 per jaar besparen.

Huis kopen? Vergelijk adviseurs

Bent u op zoek naar een nieuwe woning? En bent u in de mogelijkheid om deze te kopen? Gefeliciteerd! Want in de woningmarkt is het tegenwoordig moeilijker om een fatsoenlijke hypotheek los te krijgen van een hypotheekverstrekker. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat u al in het bezig bent van een koopwoning met overwaarde, dan is het kopen in de regel niet zo’n hoge opgave. De overwaarde is eigenlijk ook een geldpotje wat u bespaard heeft. En deze overwaarde kunt u stoppen in een nieuwe woning waardoor u uiteindelijk minder hoeft te lenen. Let wel op dat wanneer u een koopwoning verkocht heeft en niet van plan bent iets nieuws te kopen dat u belasting moet betalen over uw overwaarde.

U bent op zoek naar hypotheekadvies omdat u hulp nodig heeft bij de aankoop van de woning. U kunt hier ook op besparen door een vergelijking te maken tussen de adviseurs. De kosten voor dit advies zijn de afgelopen 2 jaar gedaald met 20%. U kunt ook de stoute schoenen aantrekken en een hypotheekverstrekker zelf benaderen dan bent u goedkoper uit. Maar wanneer u niet veel verstand heeft van de woningmarkt en hypotheekmarkt dan is het beter dat u iemand heeft die u daarbij kan adviseren. Let ook goed op de hypotheekrentes deze verschillen ook per aanbieder. Een vergelijking hierin kan u ook ruim 500€ per jaar opleveren.

(Visited 62 times, 1 visits today)