Voor veel huishoudens vormen de kosten voor het gasverbruik van de centrale verwarming of een kooktoestel een van de grootste kostenposten. Reden genoeg om te zoeken naar bespaartips voor gas, zodat je aan het eind van het jaar geld overhoudt! In een gemiddelde woning wordt jaarlijks voor ongeveer 1.600 kubieke meter aan gas verbruikt. Dit kan echter lager, door de bespaartips te volgen uit dit artikel. Hiermee help je het verslechteren van het klimaat tegen te gaan en kun je daarnaast honderden euro’s per jaar besparen!

#1: Kies voor een moderne HR-ketel

Heb je momenteel nog een CV ketel in je woning, die al meer dan vijftien jaar oud is? Door deze te vervangen voor een modernere HR-ketel, kun je jaarlijks tot ongeveer 20% besparen in vergelijking met de oudere CV ketels. Hoewel de HR-ketel een flinke investering kan zijn, bespaar je hier op lange termijn behoorlijk mee! Het rendement is dermate hoog, dat je jaarlijks ruim honderd euro over kunt houden.

#2: Maak gebruik van radiatorfolie

Een andere bespaartip voor het gasverbruik in je woning, is het gebruik van radiatorfolie. Over het algemeen geeft een radiator aan twee kanten warmte af, terwijl de warmte aan de achterzijde enkel in de muur kan trekken. Het draagt dus nauwelijks bij aan het verwarmen van de ruimtes in huis. Het gebruik van radiatorfolie zorgt ervoor dat het merendeel van de afgegeven warmte in de woning blijft. Zo hoef je minder gas te verbruiken voor het verwarmen van het huis!

#3: Verbeter de isolatie van het dak

Warmte stijgt op, dit geldt ook voor de warmte in huis. Hoewel je misschien meerdere plafonds hebt, verlaat het merendeel van de warmte je woning via het dak. Door het dak beter te isoleren, blijft er meer warmte in huis en verbruik je minder gas.

#4: Gasprijzen vergelijken loont ook

De meeste mensen kunnen dus al veel geld besparen op gas door het verbruik te verminderen, maar heeft u deze bespaartips consequent toegepast, dan is er misschien nog een mogelijkheid om nog minder te betalen. Door de gasprijzen te vergelijken kunt u de maandelijkse gasrekening verlagen. Ga naar Gasprijzenvergelijken.nl om alle gasleveranciers en hun prijzen te vergelijken, vind de goedkoopste leverancier en u zult zien dat u daar ook nog de nodige centen mee kunt verdienen.

(Visited 45 times, 1 visits today)