Het huishouden vormt voor veel gezinnen een van de grootste kostenposten, denk aan de energie voor de wasmachine, de kosten voor het kopen van schoonmaakmiddelen, enzovoorts. Gelukkig is er ook veel te besparen in het huishouden, zodat je aan het eind van het jaar wat geld over kunt houden. In dit artikel geven we je een aantal handige bespaartips voor het huishouden, specifiek gericht op het doen van de was voor je gezin. Het staat vast dat het wassen van je kleren veel energie kost. Daarbij wordt in veel huishoudens gebruik gemaakt van een wasdroger of droogkast om de kleren te drogen. Dergelijke apparaten verbruiken vaak nog meer energie dan de wasmachine zelf!

Besparen in het huishouden met een droogrek
Een heel simpele manier om te besparen in het huishouden, is dan ook het gebruik van een droog- of wasrek in de zomer. Niet alleen is het veel goedkoper om je kleren op natuurlijke wijze te laten drogen, ook krijgen je kleren een frisse geur als je ze buiten op een wasrek laat drogen. In de winter is het vanzelfsprekend lastiger om je kleren buiten te drogen, waardoor je in dat seizoen alsnog de wasdroger kunt gebruiken. Door een natuurlijke manier van drogen, kun je per jaar al snel enkele tientallen euro’s besparen.

Andere bespaartips voor het wassen van kleren
Bovenstaand voorbeeld is echter slechts één van de handige bespaartips voor je huishouden, ook het wassen op dertig graden is hier een voorbeeld van. Wanneer je vaker op dertig graden wast, kun je al snel enkele tientjes per jaar besparen. De was komt echter niet minder schoon uit je wasmachine!

Ook is het belangrijk om je wasmachine regelmatig te ontkalken, waarmee je jaarlijks op de stroomrekening kunt besparen. Verkalking zorgt namelijk voor een hoger stroomverbruik en slijtage aan apparaten in huis.

(Visited 55 times, 1 visits today)