Het gebruik van een energievergelijker is handig omdat u binnen een minuut weet hoeveel u besparen kunt. Nog veel te veel consumenten zitten al jaren bij de huidige energieleverancier. Dat kan uiteenlopende redenen hebben. Maar dit is vooral omdat het energie vergelijken voor hun geen voorrang heeft. Ze doen zelf veel aan energie besparen en denken dat dat voldoende is.

Alleen bezuinigen is niet voldoende

Spreekt u iemand die nog nooit is overgestapt? Dan zeggen ze meestal o maar ik betaal al jaren hetzelfde bedrag. En ik bezuinig zoveel mogelijk op energie en gas. Dat is natuurlijk een goed begin want bezuinigen betekent minder betalen. Maar daar stopt het niet, het beste is in hun geval om ook de prijzen eens goed te bekijken. Als zij de prijzen van andere energieleveranciers raadplegen dan zien ze meteen hoe hoog hun voordeel kan zijn.

Houdt u ook van vastigheid?

Sommigen zijn trots dat ze al jaren bij dezelfde energieleverancier zitten. Ze hebben veelal ook een vaste verzekeringsadviseur. Vastigheid houdt ze dus gebonden. De verzekeringen lopen door en als er eens wat is dan kunnen ze de adviseur bellen. De vaste lasten worden elke maand afgeschreven en ze hebben er geen omkijken naar. Maar de drang naar vastigheid en stabiliteit kost deze groep consumenten wel geld.

Bespaar op uw maandelijkse vaste lasten

We betalen elke maand de hypotheek, verzekeringen, en de energiekosten. Maar erop besparen kan al deze kosten flink verlagen. De hypotheeklasten kunnen niet verlaagd worden deze worden over een tijdsbestek van 30 jaar afbetaalt. Maar op uw verzekeringen en uw energiekosten kunt u nog meer besparen. Ga zelf eens aan de slag en maak opnieuw een berekening. Op uw autoverzekering en zorgverzekering kunt u al een paar honderd euro besparen. Deze kunnen eenmaal per jaar gewijzigd worden. Dat wil zeggen: De meeste autoverzekeringen kennen een looptijd van een jaar. Ook uw zorgverzekering kunt u één keer per jaar aanpassen. Zoek maar eens naar een soortgelijke verzekering bij andere verzekeraars.

Houdt de tarieven van de energieleveranciers in de gaten

Energie vergelijken kan elke dag en overstappen kan na het verlopen van het energiecontract. Stel dat u diegene bent die nooit eerder is overgestapt. Dan loopt uw energiecontract al een hele poos. In dat geval kunt u dus overstappen. Check uw energiecontract eens en bekijk de einddatum. Na deze datum mag u kosteloos overstappen. Zoek uw verbruik en neem deze bij de hand. Want op basis van uw verbruik kunt u een precieze berekening maken. Er zijn meer dan 40 energie aanbieders.

Voor het eerst beginnen met energie vergelijken

Voor het eerst begonnen met energie vergelijken? Dan kunt u flink wat geld besparen. U zult in eerste instantie denken dat uw ogen u bedriegen. Want u zult zien dat u bijvoorbeeld €600 besparen kunt. En u denkt bij u zelf: Dat is wel erg veel dat klopt niet. Maar in al die jaren dat u nooit bent overgestapt is er flink wat veranderd. En de prijzen zijn daarmee ook verandert. Over het algemeen kunt u elk jaar wel besparen op energie en gas. Energieleveranciers concurreren met elkaar.

Twintig jaar geleden en nu

Ze moeten namelijk ook wel, want als een concurrent veel lagere tarieven biedt dan stapt een klant over. En de andere energieleveranciers kunnen dan niet anders dan hun tarieven ook te verlagen. Er is de laatste 20 jaar zoveel veranderd. Ook op internet gebied, in 1997 was internetten lang niet zo normaal zoals dat nu is. Toen kwam het internet juist net op. Er begon veel te veranderen en sinds het millennium veranderde de gulden naar euro. En datzelfde zien we nu gebeuren met de cryptomunten zoals de bitcoin en ether. In de jaren rondom het millennium en erna was energie vergelijken ook ondenkbaar.

Totdat we vanaf 2004 zelf mochten kiezen welke energieleverancier onze energielevering mag verzorgen. We kregen inzage in de tarieven en er kwamen onderlinge verschillen. En van deze verschillen kunnen wij gebruik maken sindsdien. Met een energievergelijking wordt duidelijk hoeveel geld we kunnen besparen. Stappen we over van de ene naar de andere energieleverancier? Dan houden we geld over. Dat betekent besparen op de energiekosten. En omdat de energiebelasting alweer verhoogd is, dan kunnen we in ieder geval nog besparen op de goedkoopste energieleverancier. Voor meer informatie over de energiebelasting bekijk energiebelasting.net.

Hoeveel voordeel kunt u behalen op uw energiekosten?

Ook al kunt u nog niet overstappen dan nog is het vergelijken van de energieleveranciers goed. Want u weet dan wat er te koop is en wat er mogelijk is. En zodra uw energiecontract wel verloopt dan kunt u daar uw voordeel mee doen. Dankzij het internet weten we waar we kunnen besparen. Aanbiedingen zoeken online is makkelijker dan zelf zoeken in een winkel. Met een energievergelijking en een bakje koffie kunt u op uw gemak de goedkoopste energieleverancier vinden. Het scheelt u al snel minimaal €250 op uw huidige energiekosten.

(Visited 51 times, 1 visits today)