Kunt u ook besparen op leningen en verzekeringen? Veel mensen kijken raar op als wij daar volmondig ja op zeggen. Bespaartips hebben juist in dit soort gevallen nut omdat de besparing maandelijks terugkomt. Eenmalig de bespaartips opvolgen levert u dus iedere maand extra geld op.

Hoe kunt u besparen op een lening zult u zich afvragen. Een veel terugkerend en kloppend voorbeeld van bespaartips op leningen is bijvoorbeeld het kopen van een auto. Mensen zijn uren aan het onderhandelen over de aanschafprijs en accessoires om vervolgens klakkeloos een financieringsovereenkomst te tekenen.

Een vraag die u zich eerst moet stellen is natuurlijk; Heb ik het product waarvoor ik wil gaan lenen wel echt nodig? Kijk bijvoorbeeld eerst of uw huidige auto of televisie niet gewoon nog een jaar langer mee kan in plaats van hem nu al te vervangen. Leg vervolgens het maandbedrag apart wat u aan de aflossing had moeten betalen en dan heeft u na een jaar al een leuke aanbetaling waardoor u minder hoeft te lenen.

Vaak gaan mensen ook iets financieren terwijl men nog spaargeld op een rekening heeft staan. Het spaargeld levert u momenteel hooguit 3% per jaar aan rente op. Rente op een financiering is echter al minimaal 8%. Op iedere 1000 euro die u van uw spaarrekening af haalt en niet hoeft te lenen bespaart u jaarlijks dus 50 euro (=5%).

Vaak zijn de simpelste bespaartips ook gelijk de meest effectieve.

Het besparen op verzekeringen is echter vaak gewoon een kwestie van vergelijken. Vaak hebben ze u jaren terug een autoverzekering aanbevolen van verzekeringsmaatschappij X en zit u daar na 10 jaar nog steeds. Wat toen de voordeligste of de beste verzekering voor u was kan nu best veranderd zijn in de slechtste.

Bijvoorbeeld door het bereiken van een bepaalde leeftijd gaan de premies bij veel verzekeringsmaatschappijen drastisch omhoog. Vergelijk bijvoorbeeld uw verzekeringen bij het “onafhankelijke” Independer. Onafhankelijk waren ze vroeger in ieder geval wel, maar nu ze overgenomen zijn door Achmea verzekeringen zijn er over die onafhankelijkheid twijfels gerezen. Independer vergelijkt tegenwoordig trouwens ook bankrentes voor bijvoorbeeld uw spaargeld of leningen.

Overstappen is niet moeilijk; Verzekeringsmaatschappijen mogen tegenwoordig alleen nog maar verzekeringen aan een consument voor het maximum van een jaar. U kunt dus altijd binnen een jaar, zonder verdere kosten, overstappen naar een voor u beter geschikte verzekeringsmaatschappij.

Eén keer per jaar komt daar ook de zorgverzekering nog eens bij. In het begin van een nieuw jaar kunt u altijd overstappen naar een voor u geschiktere zorgverzekering. Bij veel zorgverzekeringen zitten standaardproducten meeverzekerd die u nooit zal gebruiken. Een standaard aanvullende tandartsverzekering is handig voor als u bijvoorbeeld uw eigen gebit nog heeft, maar met een kunstgebit is dat een volledig overbodige functie. Een ander voorbeeld hiervan is zwangerschapsonderzoeken voor mannen. Onnodige opties waar u echter wel premie voor betaald.

Waar ook steeds meer mensen de laatste tijd mee te maken krijgen zijn deurwaarders. Ondanks dat het voor veel mensen een schrikbeeld is, mag een deurwaarder lang niet alles doen waar hij of zij mee dreigt. Lees hiervoor de pagina een deurwaarder aan de deur eens goed door. Dan weet u voor een groot deel wat zijn en uw rechten zijn.

Mocht u echter door omstandigheden in de schulden terecht zijn gekomen en geen uitweg meer zien? Neem contact op met uw gemeente. Daar krijgt u hulp waardoor u de situatie iets minder pijnlijk kunt laten verlopen, en beter nog; niet verder op laat lopen.

(Visited 26 times, 1 visits today)