boodschappenlijst

Niet iedereen heeft de luxe om zich van alles te kunnen permitteren. Daarom beginnen mensen ook wel met het consuminderen. En met consuminderen bespaar je op je boodschappen.

Hoe doe je dat eigenlijk? Het beste wat je kunt doen is berekenen wat het budget is voor de komende maand, en maak aan de hand daarvan een boodschappenlijstje op. Zo heb je een overzicht over wat je nodig hebt en uit kunt geven aan boodschappen. Maak een notitie van wat er bijna op is en moet worden aangevuld. Het verschil zit er natuurlijk ook nog in wanneer u een gezin heeft of niet. We gaan maar even van het oogpunt uit dat u een gezin heeft.

Sla bijvoorbeeld porties vlees in bij de slager, de slager heeft iedere week wel aanbiedingen in kipburgers of ander vlees. De rest kunt u desgewenst invriezen. Maak ook een menu voor wat u denkt te gaan eten voor de komende week en pas uw boodschappen erop aan. Een grote zak aardappelen en verse groenten hoeven niet zo duur te zijn. U kunt ook een grote gezinspan pasta maken en daar bijvoorbeeld 2 dagen van eten. Aan het einde van de week kunt u ook van kliekjes een gerecht maken, het internet staat bol van recepten.

Budget supermarkten Aldi en de Lidl verkopen ook prima verse groenten voor een lage prijs. De andere producten bij deze supermarkten zijn ook goed. Veel mensen met een kleine portemonnee doen daarom ook graag hun boodschappen bij deze winkels.

Kook met verse producten omdat dit ook goedkoper is. Heel vaak zijn mensen gemakzuchtig en schaffen het liefst kant en klare producten aan maar deze zijn ook een stuk duurder. Een ui snijden of een champion is niet dagen werk en u heeft zelfs meer dan een kant en klaar product wanneer u daarmee klaar bent. Ook hier geld weer dat veel verse producten zijn in te vriezen. En uiteindelijk ook handiger want u heeft meteen uw verse groenten op voorrraad uit de vriezer.

Dan zijn er nog de ingeblikte groenten, deze zijn ook prima te consumeren. U kunt altijd een plank vrijmaken in uw kelderkast en daar verschillende groenten bergen. Denk aan capucijners, bruine bonen, rode kool, snijbonen, sperciebonen. Voordeel ervan is dat het lang houdbaar is en minstens zoveel goedkoper.

Drinken moet ook gebeuren en de meest goedkope vorm is dan een fles ranja aan te schaffen, daar kunt u vele glazen drinken uithalen. Niet te vaak want er zitten weer veel suikers in. Of maak zelf uw eigen ijsthee van theezakjes en doe deze in flessen een stuk gezonder en er zit amper suiker in. Supermarkten verkopen ook vaak aanbiedingen in pakken drinken. Hier geldt ook weer 3 halen 2 betalen. Let op deze aanbiedingen en u bespaart ook hier weer op. Het allergezondst is nog altijd water en die kunt u uit de kraan halen. Flessen bronwater bij de supermarkt kosten een paar dubbeltjes en voorzien van een schijfje citroen lekker fris.

(Visited 431 times, 1 visits today)