Schulden maken was vroeger niet zo heel erg moeilijk. Bijna overal kon je wel krediet krijgen. Maar uit de schulden komen is echter een stuk moeilijker. Vooral de schulden waar geen bezit tegenover staat of schulden die gemaakt zijn voor producten die al lang weer aan vervanging toe zijn.

Schulden waar geen bezit (meer) tegenover staat.

Een krediet bij een postorderbedrijf afsluiten is makkelijk en in veel gevallen ook te realiseren, maar de rentes die zij vragen zijn erg hoog. Vaak zit u 5 jaar vast aan een betalingsregeling met 15% rente op jaarbasis terwijl de gekochte producten, zoals bijvoorbeeld kleding, al lang niet meer bruikbaar zijn. Een van de bespaartips daarvoor kan dan ook zijn; verhoog uw maandbedrag zelf zodat het product wat u koopt afbetaald is voordat het aan vervanging toe is.

Veel mensen doen dit ook bij bijvoorbeeld het lenen van geld voor een auto. Een persoonlijke lening kan dan een uitweg bieden. Veel persoonlijke leningen worden voor een periode van 6 jaar afgesloten, terwijl veel mensen al van tevoren voornemens zijn om de auto zelf na 3 jaar alweer in te ruilen. Hou daar rekening mee bij het afsluiten van zo’n lening en kort deze periode in. Wordt het maandbedrag te hoog dan? Dan klinkt het hard misschien, maar dan is deze auto waarschijnlijk te hoog gegrepen voor uw persoonlijke situatie.

Uit deze schulden komen kan maar op drie drastische manieren.

De eerste is; niets meer kopen op afbetaling ! En als het niet anders kan een realistische terugbetalingstermijn hanteren.

De tweede is; proberen te besparen op de huidige uitgaves, en de derde is; wees niet te trots om hulp te vragen.

Dat laatste is namelijk vaak het moeilijkste voor mensen die schulden hebben. Men wil er niet voor uitkomen dat ze het zelf niet redden. Er zijn echter verscheidene instanties die veel vaker met dit bijltje gehakt hebben dan u. Zij weten wegen te bewandelen die u en ik niet kennen. Natuurlijk kunt u zelf alvast beginnen om onze bespaartips ter hand te nemen en uit te voeren, maar vaak is dat al niet meer voldoende om binnen een redelijke periode uit de schulden te komen.

En is er echt niet meer uit te komen dan bestaat er altijd nog de Wet Schuldsanering Natuurlijke Personen. Ons advies is om daar niet te licht over te denken en dat echt als laatste strohalm te gebruiken

(Visited 47 times, 1 visits today)